Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

832
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پتانسیل گونه کهور پاکستانی (سمر) در خمیر کاغذ سازی کرافت

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 54

چکیده

 در این تحقیق ویژگی های فیزیکی, بیومتریک, شیمیایی چوب کهور پاکستانی (سمر) و ویژگی های فیزیکی و مکانیکی خمیرهای کاغذ کرافت آن مورد اندازه گیری و بررسی قرار گرفت. وزن مخصوص خشک و بحرانی گونه سمر به ترتیب برابر 0.806 و 0.696 گرم بر سانتی متر مکعب برآورد گردید. طول الیاف این گونه 895 میکرون و میزان سلولز 48.80, لیگنین 23.66, مواد استخراجی 3.88 و خاکستر آن 1.10 درصد اندازه گیری شد. شرایط تهیه خمیر کاغذ کرافت گونه سمر (کهورپاکستانی) عبارت بودند از: قلیائیت موثر 14, 16, 18 درصد, زمان پخت 120 و 180 دقیقه, درجه حرارت پخت 170 و 180 درجه سانتی گراد و نسبت L/W برابر 5 به 1. بعد از اندازه گیری مقادیر بازده و عددکاپا, خمیر کاغذهای حاصل از 2 تیمار انتخاب و درجه روانی آنها به وسیله عمل پالایش به حدود 400 (CSF) رسانده شد. آنالیز نتایج بازده و عدد کاپای خمیر کاغذها با استفاده از آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی, مقایسه میانگین آنها از آزمون دانکن و آنالیز مقاومت های کاغذهای دست ساز از آزمونT-Test  انجام گرفت. نتایج نشان داد که کاغذهای دست ساز حاصل از خمیرکاغذ کرافت تهیه شده تحت شرایط قلیائیت موثر 18 درصد, زمان پخت 120 دقیقه و دمای پخت 180 درجه سانتی گراد, دارای ویژگی های مکانیکی بهتری بودند. نتایج بررسی مشخص نمود که گونه سمر (کهور پاکستانی) منطقه جنوب کشور در مقایسه با سایرگونه های پهن برگ, از ویژگی های مناسبی برای تهیه خمیر کاغذ کرافت برخوردار می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فخریان روغنی، عباس، قاسمیان، علی، یزدانی، رسول، و رسالتی، حسین. (1395). ارزیابی پتانسیل گونه کهور پاکستانی (سمر) در خمیر کاغذ سازی کرافت. صنایع چوب و کاغذ ایران، 7(1)، 43-54. SID. https://sid.ir/paper/184387/fa

    Vancouver: کپی

    فخریان روغنی عباس، قاسمیان علی، یزدانی رسول، رسالتی حسین. ارزیابی پتانسیل گونه کهور پاکستانی (سمر) در خمیر کاغذ سازی کرافت. صنایع چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1395؛7(1):43-54. Available from: https://sid.ir/paper/184387/fa

    IEEE: کپی

    عباس فخریان روغنی، علی قاسمیان، رسول یزدانی، و حسین رسالتی، “ارزیابی پتانسیل گونه کهور پاکستانی (سمر) در خمیر کاغذ سازی کرافت،” صنایع چوب و کاغذ ایران، vol. 7، no. 1، pp. 43–54، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184387/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا