مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,400
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 68

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: از آنجا که مقادیر بالای فلوراید می تواند باعث فلوروزیس و استئوآرترایتیس شود و با توجه به مصرف بالای چای در ایران و مقادیر قابل توجه فلوراید در چای و با توجه به عدم اطلاع از تاثیر زمان دم چای بر میزان فلوراید آزاد شده از چای, در این تحقیق هدف تعیین تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای در سال1386-87  در آزمایشگاه شیمی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران بود.مواد و روش ها: تحقیق با طراحی تجربی بر روی دو نوع چای عقاب و دو غزال که به ترتیب پرمصرف ترین چای داخلی و خارجی در ایران در سال 1386 بودند انجام شد و از هر نوع چای, سه بسته از مناطق مختلف شهر تهران خریداری شد. برای هر نوع چای شش نمونه, در شش زمان3 , 5, 15, 30, 60, 120 دقیقه دم شد. در هر بار دم, یک گرم چای خشک به 100 میلی لیتر آب مقطر در حال جوش در داخل قوری تفلون اضافه شد و قوری ها جهت دم کردن چای, در انکوباتور با دمای 80 درجه سانتی گراد قرار داده شدند و پس از گذشت زمانهای مورد نظر, 10 میلی لیتر عصاره چای برداشته و پس از صاف کردن عصاره با نسبت یک به یک به آن بافر TISAB II اضافه کرده و سپس غلظت یون فلوراید به روش پتانسیومتری اندازه گیری شد. میزان فلوراید چای در هر زمان دم و به تفکیک نوع چای با آمار T-Test در هر مقطع و بین دو چای در زمانهای پیگیری با آزمون ANOVA مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: تحقیق بر روی 72 نمونه چای انجام شد. میانگین فلوراید چای دو غزال0.04 ±0.77 و میانگین فلوراید چای عقاب 0.11 ppm ±2.6 بود,در کلیه زمانها این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود.(P<0.001). مقدار فلوراید آزاد شده از هر دو نوع چای عقاب و دو غزال, با افزایش زمان دم, افزایش یافت (p<0.001), به طوریکه در چای عقاب میزان فلوراید آزاد شده در زمان 3 دقیقه 0.09 ppm ±2.2 بود که در زمان 120 دقیقه به 0.07 ±2.9 افزایش یافت و در چای دو غزال میزان فلوراید آزاد شده در زمان 3 دقیقه0.07 ±0.59 بود که در زمان 120 دقیقه به 0.02 ppm±0.88 افزایش یافت.نتیجه گیری: با افزایش زمان دم, میزان فلوراید آزاد شده از چای افزایش می یابد. بهترین زمان برای دم کردن چای حدود 5 دقیقه می باشد. مقایسه دو نوع چای عقاب و دو غزال بیانگر وجود میزان فلوراید بیشتر, در چای عقاب می باشد, زمان پیشنهاد شده برای دم چای که از طرف شرکت تولید کننده چای, برای چای دو غزال 5 دقیقه و زمان مناسبی است. در حالیکه زمان توصیه شده برای چای عقاب حدود 15 دقیقه می باشد که بنا به نتایج این تحقیق می تواند منجر به ورود مقادیر قابل توجهی فلوراید به بدن شود, لذا این زمان زمان چندان مناسبی برای دم چای به نظر نمی آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصفهانی زاده، کتایون، همتی، گلاره، و ولایی، ناصر. (1388). بررسی تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 6(4 (پیاپی 22))، 63-68. SID. https://sid.ir/paper/184462/fa

    Vancouver: کپی

    اصفهانی زاده کتایون، همتی گلاره، ولایی ناصر. بررسی تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1388؛6(4 (پیاپی 22)):63-68. Available from: https://sid.ir/paper/184462/fa

    IEEE: کپی

    کتایون اصفهانی زاده، گلاره همتی، و ناصر ولایی، “بررسی تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 22)، pp. 63–68، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184462/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button