مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,361
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 186

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به شیوع باکتری های دهانی, عوارض آن ها و افزایش مقاومت میکروبی و شناخت خواص ضد باکتری نانوسیلور و سیاه دانه در این مطالعه خواص ضد میکروبی آموکسی سیلین, رقت های روغن سیاه دانه و نانوسیلور در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد در سال 1390 آزمایش شدند.مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی - آزمایشگاهی, خواص آنتی باکتریایی غلظت های خالص برابر 330 تا 10.312 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره روغنی سیاه دانه و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت های 3500 تا  ppm 3.125بر روی 76 نمونه در 2 گروه از باکتری های دهانی شامل استرپتوکوکوس موتانس و سنگوئیس با روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد و نتایج با خاصیت دیسک استاندارد آموکسی سیلین برابر 25 میکروگرم مقایسه گردید. آزمایش ها در پلیت های حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار و با استفاده از باکتری های استاندارد معادل غلضت 0.5 مک فارلند انجام و هاله عدم رشد هر دیسک اندازه گیری و نتایج توسط آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت.یافته ها: روغن سیاه دانه با غلظت 330 میلی گرم بر میلی لیتر و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت  ppm 3500بر علیه باکتری های استرپتوکوکوس موتانس دارای هاله عدم رشدی به ترتیب معادل (33.5 - 22 میلی متر) و برای استرپتو کوکوس سنگوئیس (11 - 9.75 میلی متر) و آموکسی سیلین 25 میکرو گرم برابر (21.75 - 19.75 میلی متر) بود.نتیجه گیری: محلول نانوسیلور بیشترین خواص ضد باکتریایی را بر علیه هر دو باکتری فوق نشان داد. در مورد باکتری استرپتوکوکوس موتانس میزان تاثیر سیاه دانه و آموکسی سیلین تقریبا یکسان بود ولی روغن سیاه دانه بیش از آموکسی سیلین روی باکتری استرپتوکوکوس سنگوئیس موثر بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی لیسار، حمیدرضا، نیاکان، محمد، محمدتقی، گلنوش، جعفریان، زهرا، نجفی، فرهود، مصطفوی زاده، سیدمصطفی، و نیاکان، سارا. (1391). مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 9(4 (پیاپی 34))، 179-186. SID. https://sid.ir/paper/184498/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی لیسار حمیدرضا، نیاکان محمد، محمدتقی گلنوش، جعفریان زهرا، نجفی فرهود، مصطفوی زاده سیدمصطفی، نیاکان سارا. مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1391؛9(4 (پیاپی 34)):179-186. Available from: https://sid.ir/paper/184498/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا عظیمی لیسار، محمد نیاکان، گلنوش محمدتقی، زهرا جعفریان، فرهود نجفی، سیدمصطفی مصطفوی زاده، و سارا نیاکان، “مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 9، no. 4 (پیاپی 34)، pp. 179–186، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button