مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت

صفحات

 صفحه شروع 156 | صفحه پایان 162

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از مشکلات دندانپزشکی ترمیمی کاهش کیفیت کامپوزیت ها در معرض مواد غذایی و بزاق و بر هم کنش این مواد می باشد, بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر روی ریزسختی چهار نوع کامپوزیت Z 250, Z 350 XT, P 60 و P 90 انجام شده است.مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی از هر نوع کامپوزیت 20 دیسک با ارتفاع 2 و قطر 5 میلیمتر ساخته شد, نمونه ها به مدت 40 ثانیه توسط دستگاه لایت کیور LED با شدت 1000 میلی وات بر سانتیمتر مربع پلیمریزه شدند و بلافاصله زیر اسپری آب به وسیله دیسک های اکسید آلومینیوم به ترتیب از زبر تا خیلی نرم پرداخت شدند. این نمونه ها در مخزن ضد نور حاوی آب مقطر به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد ذخیره شده, سپس نمونه های هر کامپوزیت به صورت تصادفی به دو گروه ده تایی تقسیم شدند و ریزسختی تمام نمونه ها در دستگاه سختی سنجی ویکرز اندازه گیری شد. در ادامه یک گروه ده تایی از نمونه ها در آب مقطر به عنوان گروه شاهد و گروه ده تایی دوم در محلول هپتان (دمای 37 درجه سانتیگراد) به مدت 7 روز قرار گرفتند و سپس ریزسختی نهایی اندازه گیری شد. از روش آماری ANOVA و آزمون تکمیلی Tukey و سطح معنی داری (p<0.05) برای تحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: ریزسختی سطحی نهایی تمامی کامپوزیت ها بعد از قرارگیری در آب مقطر افزایش پیدا کرد. میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در هر 4 نوع کامپوزیت تفاوت معنی دار با یکدیگر داشت. (P<0.05) میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان در کامپوزیت P 90 افزایش پیدا کرد و این تفاوت معنی دار بود. (P=0.01) در سه کامپوزیت دیگر هم ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان افزایش داشت ولی این تفاوت معنی دار نبود. (P>0.05) نتیجه گیری: ریزسختی کامپوزیت های مورد آزمایش بعد از قرارگیری در محلول مشابه غذایی هپتان و آب مقطر افزایش می یابند و میزان این افزایش به نوع کامپوزیت و محیط نگهداری مرتبط است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صدقیانی، مراد، ساعتی، کیوان، مویدی، سولماز، و رضایی، سمیه. (1395). بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 13(3 (پیاپی 49))، 156-162. SID. https://sid.ir/paper/184503/fa

    Vancouver: کپی

    صدقیانی مراد، ساعتی کیوان، مویدی سولماز، رضایی سمیه. بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1395؛13(3 (پیاپی 49)):156-162. Available from: https://sid.ir/paper/184503/fa

    IEEE: کپی

    مراد صدقیانی، کیوان ساعتی، سولماز مویدی، و سمیه رضایی، “بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 13، no. 3 (پیاپی 49)، pp. 156–162، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button