مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی)

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 26

چکیده

 سابقه و هدف: کاندیدیازیس یک بیماری قارچی شایع دهان است. اقدام مناسب جهت درمان کاندیدیازیس استفاده از داروهای ضد قارچ میباشد. با توجه به مقاومت دارویی و عوارض شناخته شده داروها, تمایل به استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است. سیر به عنوان یک ضد باکتریایی قوی شناسایی شده است. لذا در این تحقیق اثر عصاره آبی سیر و نیستاتین بر روی کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید. مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی آزمایشگاهی انجام شد. به ازای هر گروه شاهد و مورد, یک سویه استاندارد و 10 سویه بالینی مورد مطالعه قرار گرفت. سویه استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران و سویه های بالینی از بیماران مختلف تهیه شد. سیر از شمال کشور تهیه و با روش خیساندن عصاره گیری انجام شد. گروه های شاهد شامل سوسپانسیون نیستاتین 100000 واحد بر میلی لیتر از شرکت سیگما تهیه شد و در نهایت قطر هاله عدم رشد و MIC به روش Micro Broth Dialution مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون Ttest مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میزان MIC نیستاتین و میزان MIC وMBC سیر نشان می دهد که میزان MIC نیستاتین 96/. ± 3/4 میکروگرم برمیلی لیتر و میزان MIC سیر 22/. ± 1/42میلی گرم بر میلی لیتر و ضریب تغییرات نیستاتین % 28و سیر %15و نیز وMBC سیر برابر 58/. ± 1/59میلی گرم بر میلی لیتر با ضریب تغییرات 36% می باشد. در ضمن MIC برای نمونه ی استاندارد78/0 میلی گرم بر میلی لیتر و نیستاتین5/0 میکرو گرم بر میلی لیتر می باشد. میزان هاله ی عدم رشددرنیستاتین1/72 ± 29/1و در گروه سیر 1/15± 20 بود که در گروه نیستاتین 9/1 یا 31% بیشتر بود و آزمون Ttest نشان داد که این تفاوت به لحاظ آماری معنادار است. 000/0> p و در ضمن هاله ی عدم رشد برای نمونه ی استاندارد 22و نیستاتین 32می باشد. نتیجه گیری: به نظر می رسد که عصاره آبی سیر قادر به مهار رشد کاندیداآلبیکنس بوده ولی میزان تاثیر آن کمتر از نیستاتین است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حاجی فتاحی، فرناز، علیرضایی، سمیه، گودرزی، حسین، لسان، سیمین، و آرام خالصی، محمد. (1398). بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی). تحقیق در علوم دندانپزشکی، 16(1 (پیاپی 59) )، 20-26. SID. https://sid.ir/paper/184570/fa

Vancouver: کپی

حاجی فتاحی فرناز، علیرضایی سمیه، گودرزی حسین، لسان سیمین، آرام خالصی محمد. بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی). تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1398؛16(1 (پیاپی 59) ):20-26. Available from: https://sid.ir/paper/184570/fa

IEEE: کپی

فرناز حاجی فتاحی، سمیه علیرضایی، حسین گودرزی، سیمین لسان، و محمد آرام خالصی، “بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی)،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 16، no. 1 (پیاپی 59) ، pp. 20–26، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184570/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button