مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

897
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر سه نوع دهانشویه (ارتوکین، لیسترین و Oral-B) بر میزان تجمع استرپتوکوک موتانس موجود در پلاک میکروبی اطراف براکت های ارتودنسی

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 46

چکیده

 سابقه و هدف: استفاده از دستگاه های ثابت ارتودنسی می تواند منجر به ایجاد عوارض مختلف از جمله ایجاد شرایط مساعد جهت تراکم استرپتوکوک موتانس و به دنبال آن دمینرالیزه شدن مینا و افزایش تعداد ضایعات پوسیدگی به طور برجسته در سطوحی که براکت ها روی آن ها قرار دارند, شود. این تحقیق با هدف بررسی میزان تاثیر دهانشویه های لیسترین و Oral-B و ارتوکین بر روی میزان تجمع استرپتوکوک موتانس موجود در پلاک اطراف براکت های ارتودنسی و در بزاق و میزان پلاک دندانی طراحی و اجرا گردید.مواد و روش ها: مطالعه با طراحی Double-Blined Randomized Cross Over Clinical Triral بر روی تعداد 25 بیمار تحت درمان ارتودنسی ثابت که به 6 گروه تقسیم شدند, انجام شد و میزان استرپتوکوک موتانس موجود در پلاک و بزاق با تکنیک Side specific modified strip mutans و میزان PI در آنها قبل و بعد از استفاده از دهانشویه اندازه گیری شد. بین مصرف هر دهانشویه با دهانشویه بعدی یک دوره Washout سه هفته ای در نظر گرفته شد. داده ها توسط آزمون آماری krus kal wallis و Wilcoxon مورد قضاوت قرار گرفت.یافته ها: تحقیق بر روی 25 بیمار با میانگین سنی 6.3±19 سال انجام شد که 5 نفر مرد و 20 نفر زن بودند. میزان تغییرات تجمع استرپتوکوک موتانس هر دندان بر حسب دهانشویه نشان داد که میزان تاثیر ارتوکین بهتر از Oral-B و Listerine بود (P<0.09) و میزان تغییرات استرپتوکوک موتانس در بزاق افراد مورد بررسی بر حسب نوع دهانشویه (درصد افزایش, درصد بدون تغییر و درصد کاهش) در سه گروه مشابه بود و اختلاف آن ها از لحاظ آماری معنی دار نبود .(P<0.4) میزان تغییرات پلاک میکروبی افراد مورد بررسی بر حسب نوع دهانشویه نشان داد که میزان تاثیر ارتوکین بهتر از Oral-B و Listerine بود .(P<0.001)نتیجه گیری: ارتوکین به واسطه داشتن کلرهگزیدین در کاهش میزان استرپتوکوک موتانس و کاهش میزان PI بهتر از لیسترین و Oral-B عمل کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروانی فرد، بهنام، قاسمی، محمود، رستگاریان، حسین، سجادی، سیدهادی، امامی، هوشنگ، و امانی، معصومه. (1387). مقایسه تاثیر سه نوع دهانشویه (ارتوکین, لیسترین و Oral-B) بر میزان تجمع استرپتوکوک موتانس موجود در پلاک میکروبی اطراف براکت های ارتودنسی. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 5(1)، 38-46. SID. https://sid.ir/paper/184724/fa

    Vancouver: کپی

    خسروانی فرد بهنام، قاسمی محمود، رستگاریان حسین، سجادی سیدهادی، امامی هوشنگ، امانی معصومه. مقایسه تاثیر سه نوع دهانشویه (ارتوکین, لیسترین و Oral-B) بر میزان تجمع استرپتوکوک موتانس موجود در پلاک میکروبی اطراف براکت های ارتودنسی. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1387؛5(1):38-46. Available from: https://sid.ir/paper/184724/fa

    IEEE: کپی

    بهنام خسروانی فرد، محمود قاسمی، حسین رستگاریان، سیدهادی سجادی، هوشنگ امامی، و معصومه امانی، “مقایسه تاثیر سه نوع دهانشویه (ارتوکین, لیسترین و Oral-B) بر میزان تجمع استرپتوکوک موتانس موجود در پلاک میکروبی اطراف براکت های ارتودنسی،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 5، no. 1، pp. 38–46، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184724/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button