مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

29,381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه اثرات مکمل ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی

صفحات

 صفحه شروع 415 | صفحه پایان 420

چکیده

 سابقه و هدف: نظر به اهمیت کنترل هیپرلیپیدمی و هیپرتانسیون در پیشگیری از مرگ و میر بیماران همودیالیزی و با توجه به تناقضات موجود در تاثیر ویتامین E و امگا 3 بر شاخص های فوق و به منظور تعیین تاثیر مکمل ویتامین E, اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر میزان چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی, این تحقیق در انستیتو تحقیقات تغذیه صنایع غذایی کشور در سالهای 78-1377 انجام گرفت.مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی دو سوکور با مراجعه مستمر بر روی 36 بیمار همودیالیزی مبتلا به هیپرلیپیدمی (تری گلیسرید بیشتر از 200 mg/dl یا کلسترول بیش از 240 mg/dl) صورت پذیرفت. افراد بر اساس سن, جنس, نمایه توده بدن, کلسترل و تری گلیسرید سرم مشابه سازی شده و بطور تصادفی به چهار گروه دریافت کننده ویتامین E, اسید چرب امگا 3, ویتامین E + اسید چرب امگا 3 و شاهد تقسیم شدند. به مدت 10 هفته, گروه ویتامین E روزانه 300 میلی گرم ویتامین E, گروه امگا 3 روزانه 2 گرم ایکوساپنتانوئیک اسید, گروه ویتامین E + امگا 3 روزانه 300 میلی گرم ویتامین E و 2 گرم ایکوساپنتانوییک اسید و گروه شاهد دارونما دریافت نمودند. نمونه های خون ناشتا در شروع مطالعه, هفته پنجم و دهم جمع آوری گردید. کلسترول تام, تری گلیسرید, HDL وLDL  به روش آنزیماتیک, ویتامین E سرم با HPLC و فشار خون بیماران یک ساعت بعد از شروع همودیالیز اندازه گیری شدند. شاخص های تن سنجی و الگوی مصرف مواد غذایی نیز در مقاطع مذکور بررسی گردید.یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه توده بدن و رژیم غذایی افراد, طی مطالعه مشاهده نشد. میزان ویتامین E سرم در گروه شاهد, ویتامین E, امگا 3 و همچنین گروه ویتامین E + اسید چرب امگا 3 در شروع بررسی به ترتیب 77.88±16.16, 80.15±30.86, 83.18±25.92 و 103.14±35.43 میکروگرم در میلی لیتر بود که در گروه ویتامین E و گروه ویتامین E + اسید چرب امگا 3 درهفته پنجم ودهم به طور معنی داری افزایش یافت. میزان LDL در گروه های فوق به ترتیب 84.6±25.3, 110.7±41.1, 117.6±46.6 و 113.3±50.9 میلی گرم در دسی لیتر بود که پس از 10 هفته بررسی, کاهش مشاهده شده در گروه اسید چرب امگا 3 به لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.05). با وجود تغییراتی در میزان سایر فراسنج های لیپیدمی و فشار خون در افراد مورد بررسی, این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبودند.نتیجه گیری و توصیه ها: از آنجا که دریافت مکمل اسید چرب امگا 3 سبب کاهش LDL می گردد, تجویز آن بر اساس نیاز فردی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرافرازی، ندا، اتابک، شهناز، ولایی، ناصر، و کیمیاگر، سیدمسعود. (1380). بررسی مقایسه اثرات مکمل ویتامین E, اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 6(5 (پی در پی 25))، 415-420. SID. https://sid.ir/paper/18508/fa

    Vancouver: کپی

    سرافرازی ندا، اتابک شهناز، ولایی ناصر، کیمیاگر سیدمسعود. بررسی مقایسه اثرات مکمل ویتامین E, اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1380؛6(5 (پی در پی 25)):415-420. Available from: https://sid.ir/paper/18508/fa

    IEEE: کپی

    ندا سرافرازی، شهناز اتابک، ناصر ولایی، و سیدمسعود کیمیاگر، “بررسی مقایسه اثرات مکمل ویتامین E, اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 6، no. 5 (پی در پی 25)، pp. 415–420، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18508/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button