مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرایمینگ بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ذرت فوق شیرین رقم Basin تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 28

چکیده

 پرایمینگ یکی از تکنیک های بهبود بذر است که می تواند باعث افزایش درصد, سرعت جوانه زنی و سبز شدن بذر ها در شرایط محیطی تنش زا از قبیل شوری, دما و خشکی شود. به منظور بررسی تاثیر محلول های مختلف پرایمینگ بذر بر مولفه های جوانه زنی وفیزیولوژیکی ذرت فوق شیرین, رقم basin در شرایط متفاوت شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. بدین منظور بذور ذرت با محلول های کلرید پتاسیم 2 درصد, نیترات پتاسیم 3 درصد, پلی اتیلن گلایکول (8000) 10درصد, دی هیدروژن پتاسیم فسفات 1 درصد به همراه شاهد در دمای 20 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت تیمار شدند. پس از اعمال تیمارهای پرایمینگ, بذور در سطوح مختلف شوری شامل 0, 50, 100 و 150 میلی مولار قرار گرفتند. تجزیه داده ها نشان داد که پرایمینگ بر مولفه های جوانه زنی (طول ساقه چه و طول ریشه چه) و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (آسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز) تاثیر معنی داری داشت. به طورکلی نتایح نشان داد پرایمینگ باعث بهبود مولفه های جوانه زنی ذرت فوق شیرین در شرایط تنش شوری شد و مقاومت گیاه ذرت فوق شیرین را در مقابل تنش شوری در مرحله جوانه زنی افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده کهل سفلی، سمیه. (1393). اثر پرایمینگ بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ذرت فوق شیرین رقم Basin تحت تنش شوری. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 9(1 (پیاپی 33))، 21-28. SID. https://sid.ir/paper/185541/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده کهل سفلی سمیه. اثر پرایمینگ بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ذرت فوق شیرین رقم Basin تحت تنش شوری. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1393؛9(1 (پیاپی 33)):21-28. Available from: https://sid.ir/paper/185541/fa

    IEEE: کپی

    سمیه حسن زاده کهل سفلی، “اثر پرایمینگ بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ذرت فوق شیرین رقم Basin تحت تنش شوری،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33)، pp. 21–28، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185541/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button