مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کلون های متحمل به تنش خشکی چای (Camellia sinensis L. ) با بررسی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانت

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 به منظور بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت 14 کلون چای در شرایط نرمال و تنش خشکی, دو آزمایش جداگانه به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با دو تکرار در سال زراعی 1396 در ایستگاه تحقیقات چای فشالم (رشت) اجرا گردید. در هر دو طرح, آبیاری به صورت معمول تا آخر تیر ماه انجام شد؛ اما در تیمار خشکی, از ابتدای مرداد تا موقع برداشت برگ های چای, آبیاری قطع گردید. در آخر مرداد, از هر کرت در هر دو آزمایش, برگ کلون های چای برداشته شده و به فریزر 80-منتقل شدند. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت آسکوربات پراکسیداز, سوپراُکسیددیس موتاز, کاتالاز, فنیل آلانین آمونیالیاز, لیپید پراکسیداز, میزان مالون دی آلدئید, بتاکاروتن و لیکوپن اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت گردید. بر اساس نتایج به دست آمده از مقایسات میانگین, کلون های 100, 399 و بذری تحت شرایط تنش خشکی دارای بیشترین مقادیر برای بیشترین مقدار فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت آسکوربات پراکسیداز, سوپراُکسیددیس موتاز, کاتالاز, پراکسیداز, فنیل آلانین آمونیالیاز, لیپید پراکسیداز بودند. در طرف مقابل, این کلو ن ها کمترین مقدار را برای مالون دی آلدئید دارا بودند. این مساله تحمل نسبی آن ها را به خشکی نشان می دهد. کلون های 278 و 276 با کمترین مقدار آنزیم های آنتی اکسیدانت در شرایط تنش خشکی (بجز مالون دی آلدئید) به عنوان کلون های حساس در نظر گرفته شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، مهدی، کردرستمی، مجتبی، مرتضوی، مجتبی، و صفایی چایی کار، صنم. (1397). تعیین کلون های متحمل به تنش خشکی چای (Camellia sinensis L. ) با بررسی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانت. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 13(1 (پیاپی 49) )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/185571/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی مهدی، کردرستمی مجتبی، مرتضوی مجتبی، صفایی چایی کار صنم. تعیین کلون های متحمل به تنش خشکی چای (Camellia sinensis L. ) با بررسی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانت. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1397؛13(1 (پیاپی 49) ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/185571/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رحیمی، مجتبی کردرستمی، مجتبی مرتضوی، و صنم صفایی چایی کار، “تعیین کلون های متحمل به تنش خشکی چای (Camellia sinensis L. ) با بررسی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانت،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49) ، pp. 1–12، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button