مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

751
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 گیاه Salvia multicaulis Vahl از گونه های مهم دارویی است که خواص درمانی آن از گذشته مورد توجه مردم جنوب شرق آسیا و منطقه مدیترانه بوده, به همین خاطر اثر ضد باکتریایی اسانس و عصاره الکلی برگ گیاه بر رشد باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis. با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن, چاهک و تعیین MIC مورد مطالعه قرار گرفت. گونه مورد مطالعه در اواخر خرداد ماه از کوه های اطراف اراک در مرحله گلدهی جمع آوری و اسانس گیری به روش تقطیر با بخار آب (طرح کلونجر) انجام شد. عصاره اتانلی گیاه توسط سوکسله و ترکیب های موجود در اسانس با استفاده از دستگاه های GC و GC-MS شناسایی شدند. 23 ترکیب از مجموع 98.23 درصد وزنی اسانس استخراج شده قابل شناسایی بود.  1و 8- سینئول با 24.78 درصد و کامفور با 17.95 درصد بیشترین ترکیبات اسانس بودند. در این بررسی محلول های مادر استاندارد به ترتیب از حل کردن 0.5 میلی لیتر و0.5  گرم اسانس و عصاره برگ گیاه سالویا مولتی کولیس هرکدام در 25 میلی لیتر آب تهیه شد. با توجه به رقتهای مختلف استفاده شده در آزمایش مقادیر حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشند (MBC) تعیین گردید. تاثیر عصاره گیاه گیاه علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis در غلظت های بکار رفته منجر به ایجاد هاله های عدم رشد با قطر میانگین 12.5 میلی متر در روش های دیسک و چاهک مشاهده گردید رقت های 20 و 60 درصد تهیه شده از اسانس و رقت های 20 و 80 درصدی از عصاره گیاه علیه باکتری مورد مطالعه به ترتیب غلظت هایی بودند که باعث MIC و MBC شدند. قطر هاله های عدم رشد با افزایش غلظت محلول های تهیه شده از عصاره و اسانس گونه بررسی شده کاهش معنی داری نشان می دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، امیر، عزیزی، عبدالمجید، و عزیزی، غلامرضا. (1388). شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 4(3 (پیاپی 15))، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/185577/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی امیر، عزیزی عبدالمجید، عزیزی غلامرضا. شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1388؛4(3 (پیاپی 15)):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/185577/fa

    IEEE: کپی

    امیر عزیزی، عبدالمجید عزیزی، و غلامرضا عزیزی، “شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 39–48، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185577/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button