مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی و مقایسه مهمترین مواد موثره ثانوی گیاه انار وحشی (.Punica granatum L) در رویشگاه های متفاوت استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 70

چکیده

 در قرن اخیر ارزش ترکیبات آنتی اکسیدانی در گیاهان و همچنین عملکرد ارزشمند و دیرینه ای که در بحث پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی, فشار خون, دیابت و سرطان دارند, بسیار مورد توجه مراکز علمی و تحقیقاتی سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. گیاه دارویی انار وحشی (Punica granatum L.) از گونه های ارزشمند دارویی شمال ایران است که از زیستگاه های شنی سواحل دریای خزر تا نواحی کوهستانی و جنگلی جنوب شرق استان گلستان رویش دارد و سالیان درازی است که مردم بومی این استان به طرق مختلف در طب سنتی از فراورده های آن در پیشگیری و درمان بیماری های شایع خود استفاده های دارویی می برند. در این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه مهمترین مواد فعال ثانوی و دارویی, اندام های مختلف گیاه از دو رویشگاه های طبیعی جمع آوری, عصاره گیری و بررسی میزان ترکیبات ثانوی (فنل, فلاونوئید و آنتوسیانین) در اندام های مختلف با آزمون Pearson chi square انجام و در p<0.05 معنی دار ارزیابی گردید. نتایج بررسی فیتوشیمی نشان داد که میزان ترکیب های فلاونوییدی اندام های گیاه در دو رویشگاه از 96 تا 381.4 میلی گرم معادل کوئرستین در گرم وزن و ترکیبات فنولی از 140.1 تا 381.4, در هر یک از اندام ها و همچنین رویشگاه ها متغیر بوده و بالاترین مقادیر ترکیبات فوق مربوط به آب انار, پوست میوه و این در حالی است که میزان در گل و برگ به حداقل رسیده است. با افزایش ارتفاع در رویشگاه کوهستانی 375 متر, میزان ترکیبات فنلی و فلاونوییدی افزایش یافته است. میزان آنتوسیانین از 1.26 تا 3.4 میلی گرم معادل سیانیدین 3-گلوکوزید در 100 میلی گرم وزن گیاه در دو اندام گل و میوه نشان داد که گل از بیشترین میزان آنتوسیانین مخصوصا در منطقه کوهستانی نسبت به آب میوه برخوردار است. یافته ها حاکی از آن است که مهمترین ترکیبات ثانوی گیاه در دو اندام گل و میوه بیشتر بوده و ضمنا با افزایش میزان ارتفاع بر کمیت و کیفیت مواد موثره دارویی اندام ها در نمونه های متعلق به منطقه کوهستانی افزوده شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مازندرانی، معصومه، خوجم لی، زهره، بیات، هومان، و دانشور، ابوالفضل. (1389). معرفی و مقایسه مهمترین مواد موثره ثانوی گیاه انار وحشی (.Punica granatum L) در رویشگاه های متفاوت استان گلستان. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 5(2 (پیاپی 18))، 63-70. SID. https://sid.ir/paper/185639/fa

    Vancouver: کپی

    مازندرانی معصومه، خوجم لی زهره، بیات هومان، دانشور ابوالفضل. معرفی و مقایسه مهمترین مواد موثره ثانوی گیاه انار وحشی (.Punica granatum L) در رویشگاه های متفاوت استان گلستان. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1389؛5(2 (پیاپی 18)):63-70. Available from: https://sid.ir/paper/185639/fa

    IEEE: کپی

    معصومه مازندرانی، زهره خوجم لی، هومان بیات، و ابوالفضل دانشور، “معرفی و مقایسه مهمترین مواد موثره ثانوی گیاه انار وحشی (.Punica granatum L) در رویشگاه های متفاوت استان گلستان،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 5، no. 2 (پیاپی 18)، pp. 63–70، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185639/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button