مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر تلفیقی کودهای آلی با شیمیایی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی، اجزای عملکرد و عملکرد فلفل دلمه ای سبز (Caspsicum annuum, Var. Traviata) در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 51

چکیده

 به منظور بررسی اثر تلفیقی کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات رویشی و عملکرد فلفل دلمه ای سبز, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1396 اجرا شد. تیمارها شامل شاهد (بدون اضافه کردن هیچ کودی), کود شیمیایی NPK, کود دامی, ورمی کمپوست, ورمی کمپوست+ شیمیایی, دامی+ شیمیایی, دامی+ ورمی کمپوست و دامی+ ورمی کمپوست+ شیمیایی بود. نتایج نشان داد که اعمال کود تلفیقی دام و شیمیایی سبب افزایش چشمگیری بسیاری از شاخص های مورفولوژیکی و اجزای عملکرد در گیاه شد. بیشترین ارتفاع بوته, تعداد برگ, سطح برگ, وزن خشک اندام هوایی, شاخص اسپد, طول میوه, تعداد میوه در بوته و وزن تر میوه در بوته از اعمال تیمار کود دامی به همراه کود شیمیایی به دست آمد. استفاده از کود دام و شیمیایی سبب افزایش 45 درصدی هدایت روزنه نسبت به شاهد شد. بیشترین تعداد حفره در میوه از تیمار ورمی کمپوست و بیشترین قطر میوه از ترکیب کود ورمی کمپوست و کود شیمیایی حاصل شد. به طورکلی نتایج نشان داد استفاده توام کود دامی و شیمیایی, به دلیل اثر بهبود دهندگی ساختمان فیزیکی و شیمیایی خاک, تحریک برخی میکروارگانیسم ها و در دسترس قرار دادن عناصر غذایی سبب افزایش بسیاری از صفات مورفولوژیکی, اجزای عملکرد و عملکرد فلفل دلمه ای شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی کاخکی، سیدفاضل، رضوانی، حسین، گلدانی، مرتضی، و همتی، نسترن. (1398). ارزیابی اثر تلفیقی کودهای آلی با شیمیایی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی, اجزای عملکرد و عملکرد فلفل دلمه ای سبز (Caspsicum annuum, Var. Traviata) در شرایط مزرعه. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 14(55 )، 39-51. SID. https://sid.ir/paper/185701/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی کاخکی سیدفاضل، رضوانی حسین، گلدانی مرتضی، همتی نسترن. ارزیابی اثر تلفیقی کودهای آلی با شیمیایی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی, اجزای عملکرد و عملکرد فلفل دلمه ای سبز (Caspsicum annuum, Var. Traviata) در شرایط مزرعه. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1398؛14(55 ):39-51. Available from: https://sid.ir/paper/185701/fa

    IEEE: کپی

    سیدفاضل فاضلی کاخکی، حسین رضوانی، مرتضی گلدانی، و نسترن همتی، “ارزیابی اثر تلفیقی کودهای آلی با شیمیایی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی, اجزای عملکرد و عملکرد فلفل دلمه ای سبز (Caspsicum annuum, Var. Traviata) در شرایط مزرعه،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 14، no. 55 ، pp. 39–51، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button