مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر منطقه رشد و جهات مختلف درخت بر قهوه ای شدن فیزیولوژیک و برخی از خصوصیات ظاهری میوه آلو (رقم شابلون) (Prunus saliciana cv. Shablon)

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 73

چکیده

 عارضه قهوه ای شدن گوشت آلو رقم شابلون یکی از عوارض مهم در استان گلستان می باشد. با توجه به این مشکل, پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر شرایط اقلیمی موثر بر بروز این عارضه و سایر صفات فیزیکوشیمیایی میوه در قالب طرح آشیانه ای در سه تکرار انجام شد. اثر تیمارهای مختلف شامل منطقه (آزاد شهر, بندرگز, گنبد و آق قلا) بر صفات تعداد کل میوه, عملکرد و درصد آلودگی نشان داد که تیمار منطقه تاثیر معنی داری بر صفات ذکر شده داشت. نتایج نشان داد که بیش ترین تعداد کل میوه و عملکرد مربوط به منطقه بندرگز و کمترین مقادیر مربوط به منطقه آزادشهر بود. همچنین بیش ترین درصد آلودگی مربوط به منطقه بندرگز بود و در منطقه گنبد و آق قلا هیچ آلودگی مشاهده نشد. تجزیه داده ها در مناطق آلوده (آزادشهر و بندرگز) نشان داد که منطقه تاثیر معنی داری بر صفات ظاهری میوه داشت. همچنین اثر نوع میوه در جهت در منطقه بر کل صفات شیمیایی معنی دار بود. نتایج حاصل از مقایسه میانگین ها نشان داد که بیش ترین میزان وزن, طول و قطر میوه و همچنین بیش ترین وزن عرض و ضخامت هسته و بیش ترین درصد گوشت در میوه های آزادشهر مشاهده شد. بیش ترین مقدار مواد جامد محلول مربوط به میوه سالم جنوب غربی درخت در بندرگز و کمترین مقدار مربوط به میوه سالم شمال غربی درخت در آزادشهر بود. صفات ظاهری میوه (وزن میوه, طول میوه, قطر میوه, نسبت طول به قطر میوه) همبستگی معنی داری با صفات ظاهری هسته (طول هسته, قطر هسته, نسبت طول به قطر هسته و ضخامت هسته) و وزن گوشت میوه داشت. از بین صفات ظاهری, وزن میوه, طول میوه, قطر میوه, عرض هسته و ضخامت هسته و از بین صفات شیمیایی فقط اسیدیته کل با pH همبستگی معنی دار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدمجتبی، سیفی، اسماعیل، و آقاجانی، محمدعلی. (1398). بررسی تاثیر منطقه رشد و جهات مختلف درخت بر قهوه ای شدن فیزیولوژیک و برخی از خصوصیات ظاهری میوه آلو (رقم شابلون) (Prunus saliciana cv. Shablon). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 14(1 (پیاپی 53) )، 59-73. SID. https://sid.ir/paper/185739/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدمجتبی، سیفی اسماعیل، آقاجانی محمدعلی. بررسی تاثیر منطقه رشد و جهات مختلف درخت بر قهوه ای شدن فیزیولوژیک و برخی از خصوصیات ظاهری میوه آلو (رقم شابلون) (Prunus saliciana cv. Shablon). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1398؛14(1 (پیاپی 53) ):59-73. Available from: https://sid.ir/paper/185739/fa

    IEEE: کپی

    سیدمجتبی حسینی، اسماعیل سیفی، و محمدعلی آقاجانی، “بررسی تاثیر منطقه رشد و جهات مختلف درخت بر قهوه ای شدن فیزیولوژیک و برخی از خصوصیات ظاهری میوه آلو (رقم شابلون) (Prunus saliciana cv. Shablon)،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 14، no. 1 (پیاپی 53) ، pp. 59–73، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button