مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 113

کلیدواژه

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثر افزایش نسبت انرژی به پروتیین و سایر مواد مغذی جیره با استفاده از چربی های مختلف روی پارامترهای بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی به انجام رسید. تعداد 210 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه کاب 500 در 21 عدد قفس زمینی مستقر شدند. در این آزمایش چربی پیه, روغن سویا و روغن مرغ هر کدام در دو سطح 4 و 8 درصد, به جیره پایه ای که قبلا بر اساس توصیه های انجمن تحقیقات ملی (,1994 NRC) بالانس شده بود, افزوده شدند و هفت نوع جیره با سطوح انرژی و پروتیین مختلف در مراحل رشد و پایانی به صورت مصرف آزاد در اختیار پرنده ها قرار گرفتند. در سنین 35 و 49 روزگی در زمان های یکسان و حالت ناشتا, نمونه های خون از ورید بال اخذ شدند و پس از سانتری فیوژ کردن, سرم ها با استفاده از کیت های تجاری (پارس آزمون) برای اندازه گیری پارامترهای بیوشیمیایی به وسیله سیستم اتوآنالیزور (آلسیون 300) آنالیز شدند. غلظت های سرمی گلوکز, کلسترول تام, تری گلیسریدها, لیپوپروتیین های با چگالی بالا, لیپوپروتیین های با چگالی پایین, لیپوپروتیین های با چگالی خیلی پایین, پروتیین تام, آلبومین و نسبت آلبومین\ گلوبولین در بین ترکیبات تیماری جیره تفاوت معنی داری نداشتند. غلظت های لیپوپروتیین با چگالی پایین, پروتیین تام, آلبومین و شاخص  LDL /HDL از روز 35 تا 49 روزگی افزایش معنی داری نشان دادند (P>0.01). در حالی که غلظت کلسترول سرم در همان فاصله زمانی کاهش یافت (P>0.05). با افزایش سطح چربی جیره از 4 به 8 درصد سطح کلسترول تام افزایش معنی دار نشان داد (P>0.05). می توان نتیجه گرفت که جوجه های گوشتی, احتمالا به سبب داشتن برخی سیستم های مقاومت کننده فیزیولوژیکی مانند جبران اضافی و تنظیم کاهشی آنزیم لیپوپروتئین لیپاز, حیوانات مقاومی در برابر مضرات استفاده از جیره های حاوی مقادیر زیاد چربی می باشند. عدم وجود تلفات در گله به سبب بروز عوارض مربوط به افزایش مقدار مصرف چربی ها مانند سندرم های آسیت, مرگ ناگهانی و غیره نیز احتمالا موید این مساله باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وحدت پور، توحید، ناظر عدل، کامبیز، ابراهیم نژاد، یحیی، ماهری سیس، ناصر، و اقدم شهریار، حبیب. (1389). اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی. علوم دامی، 3(3)، 99-113. SID. https://sid.ir/paper/185943/fa

    Vancouver: کپی

    وحدت پور توحید، ناظر عدل کامبیز، ابراهیم نژاد یحیی، ماهری سیس ناصر، اقدم شهریار حبیب. اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی. علوم دامی[Internet]. 1389؛3(3):99-113. Available from: https://sid.ir/paper/185943/fa

    IEEE: کپی

    توحید وحدت پور، کامبیز ناظر عدل، یحیی ابراهیم نژاد، ناصر ماهری سیس، و حبیب اقدم شهریار، “اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی،” علوم دامی، vol. 3، no. 3، pp. 99–113، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button