مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,013
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد پارامتر های ژنتیکی صفات تولیدی در جمعیت گاوهای هلشتاین ساری

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 41

چکیده

 به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی و ضرایب همبستگی ژنتیکی و فنوتیپی, از 1400 رکورد تولید شیر, تولید چربی و درصد چربی شیر مربوط به دو گله گاو هلشتاین موجود در شهرستان ساری که در سال 1380 توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران جمع آوری شد, استفاده گردید. جهت بررسی اثر عوامل مختلف ماه و فصل زایش, گله, دوره شیردهی و درصد خلوص خونی بر روی صفات تولید شیر, تولید چربی و درصد چربی شیر از مدل خطی (GLM) نرم افزار Minitab استفاده شد. همچنین پارامترهای ژنتیکی (وراثت پذیری, همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی) با مدل حیوانی و روش حداکثر درستنمایی محدود شده (REML) و از طریق نرم افزار DFREML (1997) برآورد شدند. میانگین و انحراف معیار تولید شیر, تولید چربی و درصد چربی در کل دوره شیردهی به ترتیب 6719.26 101.8, 180.91 2.7 و 2.72 0.34 برآورد گردید. وراثت پذیری و انحراف خطای صفات ذکر شده با استفاده از مدل تک صفتی به ترتیب 0.30 0.09, 0.24 0.08 و 0.14 0.076 و همچنین همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر - درصد چربی, تولید شیر - تولید چربی, تولید چربی - درصد چربی به ترتیب -0.34 و -0.46, 0.69 و 0.64, 0.19 و 0.30 برآورد گردید. با توجه به نتایج این تحقیق, عملکرد ژنوتیپ ها در رابطه با صفات یاد شده در این منطقه آب و هوایی مشخص گردید. لذا پیشنهاد می شود که انتخاب در هر منطقه بر اساس شاخص انتخاب صفات مورد نظر, متناسب با آن محیط خاص انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رستمی انگاسی، محبوبه، و سوداگرامیری، احمد. (1389). برآورد پارامتر های ژنتیکی صفات تولیدی در جمعیت گاوهای هلشتاین ساری. علوم دامی، 3(3)، 35-41. SID. https://sid.ir/paper/185944/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی انگاسی محبوبه، سوداگرامیری احمد. برآورد پارامتر های ژنتیکی صفات تولیدی در جمعیت گاوهای هلشتاین ساری. علوم دامی[Internet]. 1389؛3(3):35-41. Available from: https://sid.ir/paper/185944/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه رستمی انگاسی، و احمد سوداگرامیری، “برآورد پارامتر های ژنتیکی صفات تولیدی در جمعیت گاوهای هلشتاین ساری،” علوم دامی، vol. 3، no. 3، pp. 35–41، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button