مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

905
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس دوکولتیوار نعناع فلفل (Mentha X piperita) از دو منطقه رویش متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 65

چکیده

 نعناع از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع دارویی و غذایی دارد. گونه Mentha X piperita از خانواده نعناعیان (Labiatae) از دو منطقه شهرستان کرج, منطقه کلاک (نمونه 1) در اواخر خرداد 1376 و نمونه دیگر از ارتفاعات 70 کیلومتری کاشان روستای کامو (نمونه 2) در اواخر خرداد 1377 جمع آوری گردید. از برگ آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری به عمل آمد. در هر دو نمونه بازده اسانس یک درصد نسبت به وزن برگ تازه گیاه محاسبه گردید. ترکیب های متشکله اسانس ها به وسیله دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تجزیه گردیدند و بیشترین میزان ترکیب ها در اسانس نمونه 1, Neomenthol (42.62 درصد), 1,8-Cineole (16.81 درصد) و Piperitone (12.25 درصد) که مجموعا 71.68 درصد از کل اسانس را تشکیل می دهند و در نمونه 2, مقدار L-Menthol (37.55 درصد), L-Menthone (19.31 درصد), 1,8-Cineole (11.48 درصد) و Menthofuran (4.45 درصد) که مجموعا 72.61 درصد از کل اسانس را تشکیل می دهند و تفاوت زیادی بین دو نمونه از لحاظ اجزا تشکیل دهنده اسانس مشاهده گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جایمند، کامکار، رضایی، محمدباقر، و نبی، غلامرضا. (1380). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس دوکولتیوار نعناع فلفل (Mentha X piperita) از دو منطقه رویش متفاوت . پژوهش و سازندگی، 14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی)، 62-65. SID. https://sid.ir/paper/18680/fa

    Vancouver: کپی

    جایمند کامکار، رضایی محمدباقر، نبی غلامرضا. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس دوکولتیوار نعناع فلفل (Mentha X piperita) از دو منطقه رویش متفاوت . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی):62-65. Available from: https://sid.ir/paper/18680/fa

    IEEE: کپی

    کامکار جایمند، محمدباقر رضایی، و غلامرضا نبی، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس دوکولتیوار نعناع فلفل (Mentha X piperita) از دو منطقه رویش متفاوت ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 2 (پی آیند 51) در منابع طبیعی، pp. 62–65، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18680/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button