مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه بین مصرف میوه و سبزی و بیماری مالتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مورد- شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 573 | صفحه پایان 584

چکیده

 زمینه و هدف: آسیب اکسیداتیو در بیماری مالتیپل اسکلروزیس در سطح وسیعی اتفاق می افتد و ماده سفید مغز در مقابل این آسیب ها بسیار حساس می باشد. به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی میوه ها و سبزی ها و مطالعات محدود موجود در این زمینه این مطالعه در شهر تهران برای بررسی ارتباط میوه و سبزی با خطر بیماری صورت گرفت.مواد و روش کار: اطلاعات 68 بیمار مالتیپل اسکلروزیس و 140 نفر شاهد از طریق مصاحبه بدست آمد. دریافت غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی معتبر ارزیابی شد. آزمون رگرسیون برای محاسبه نسبت شانس (OR) و 95% فاصله اطمینان (CI) مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: ارتباط معکوس بین مصرف گروه میوه و خطر مالتیپل اسکلروزیس مشاهده شد ( OR=0.4و 95%CI=0.22, (P value=0.004 که در مدل چند متغیر معنی دار نشد. بعد از تعدیل عوامل مخدوش گر و میزان انرژی دریافتی, مصرف گروه سبزی با کاهش خطر مالتیپل اسکلروزیس ارتباط معنی داری داشت (OR=0.34 و P=0.002, 95%CI=0.15-0.65) در میوه ها ارتباط معکوس معنی داری بین مصرف هندوانه و کشمش و گیلاس با مالتیپل اسکلروزیس مشاهده شد (P<0.001) و در سبزی ها ارتباط معکوس معنی داری بین دریافت گوجه فرنگی, کاهو و پیاز دیده شد و این ارتباط در مدل چند متغیری تنها برای گوجه فرنگی معنی دار ماند (p=0.03).نتیجه گیری: یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که مصرف بیشتر میوه و سبزی ممکن است با کاهش خطر بیماری مالتیپل اسکلروزیس ارتباط داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، زهره، بهروز، مریم، هوشیارراد، آناهیتا، عسکری اطاقوری، سهیلا، اسعدی، حمیده، و نعمتی، محسن. (1394). رابطه بین مصرف میوه و سبزی و بیماری مالتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مورد- شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، 7(3)، 573-584. SID. https://sid.ir/paper/187036/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی زهره، بهروز مریم، هوشیارراد آناهیتا، عسکری اطاقوری سهیلا، اسعدی حمیده، نعمتی محسن. رابطه بین مصرف میوه و سبزی و بیماری مالتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مورد- شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی[Internet]. 1394؛7(3):573-584. Available from: https://sid.ir/paper/187036/fa

    IEEE: کپی

    زهره حسینی، مریم بهروز، آناهیتا هوشیارراد، سهیلا عسکری اطاقوری، حمیده اسعدی، و محسن نعمتی، “رابطه بین مصرف میوه و سبزی و بیماری مالتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مورد- شاهدی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، vol. 7، no. 3، pp. 573–584، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/187036/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button