مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

749
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مخاطرات شیمیایی جهت برآورد وضعیت بهداشتی و فساد خاویاردان ایرانی در طول فرآوری و نگهداری آن

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 63

چکیده

 هفت فاکتور شیمیایی شامل pH, پتانسیل اکسایش و کاهش (O/R) و باقی مانده نمک (NaCl) به عنوان زمینه سازهای رشد میکروبی و فاکتورهای TVN (مقدار ازت آزاد), PV (ارزش پراکسید), هیستامین و باقی مانده فلزات سنگین (آهن, مس, روی و سرب) به عنوان شاخص های ارزیابی فساد و مخاطرات بهداشتی خاویاردان مجموعا در 336 آزمایش مختلف در 3 مرحله خاویار خام )مرحله (1, خاویار عمل آوری شده و قوطی شده )مرحله (2 و خاویار نگهداری شده به مدت 6 ماه در سردخانه 3 درجه سانتی گراد )مرحله (3 مورد ارزیابی قرار گرفت. بالاترین و پایین ترین مقادیر میانگین pH, O/R (میلی ولت) و NaCl (%) در طول 3 مرحله فرآوری شامل 6.2 در مرحله 3 صیدگاه الف و ب, 5.35 در مرحله 2 صیدگاه ب )برای (pH, 48.3 در مرحله 2 صیدگاه الف, 12.1 در مرحله 1 صیدگاه الف )برای (O/R و 3.61 در مرحله 3 صیدگاه الف, 0.017 در مرحله 1 صیدگاه ب (برای باقی مانده نمک) بود. در مورد فاکتورهای (mg/100g) TVN, PV (میلی اکی والان در کیلوگرم) و هیستامین (mg/100g) بالاترین و پایین ترین مقادیر میانگین شامل 25.3 در مرحله 3 صیدگاه الف, 9.43 در مرحله 1 صیدگاه الف )برای (TVN, 2.45 در مرحله 3 صیدگاه الف, 0.34 در مرحله 1 صیدگاه ب )برای (PV و 4.12 در مرحله 3 صیدگاه ب, 1.28 در مرحله 1 صیدگاه ب (برای هیستامین) بود. بالاترین و پایین ترین تصاویر فلزات سنگین خاویار خام (میکروگرم در گرم نمونه) به ترتیب شامل 23.71 در صیدگاه الف و 7.48 در صیدگاه ب (برای آهن), 4.02 در صیدگاه الف و 1.01 در صیدگاه ب (برای مس), 12.7 در صیدگاه الف و 4.23 در صیدگاه الف (برای روی) و 0.54 در صیدگاه الف و 0.06 در صیدگاه ب (برای سرب) بود. به طور کلی گرچه استاندارد خاصی از نظر فاکتورهای آزمایش شده در خاویار موجود نیست و نتایج آزمایش های انجام شده سلامتی این فرآورده را از نظر فساد و مخاطرات بهداشتی در طول 3 مرحله فرآوری تایید می کند ولی طبق شواهد موجود از نظر مقادیر TVN و VP در این مطالعه, چنان چه تولید و صدور خاویار با کیفیت بالا در نظر باشد لازم است ضمن رعایت اصول صحیح شرایط زمانی و حرارتی (Time/Temperature Condition), طول انبارداری این فرآورده پیوسته به پایین تر از 6 ماه کاهش داده شود. مقایسه نتایج به دست آمده با استانداردهای موجود و تاثیر هر کدام از فاکتورهای شیمیایی از نظر فساد میکروبی, شیمیایی و مخاطرات بهداشتی خاویار در بحث آمده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضویلر، ودود، غلامی پور، سلیمان، و بانکه ساز، زهرا. (1380). بررسی مخاطرات شیمیایی جهت برآورد وضعیت بهداشتی و فساد خاویاردان ایرانی در طول فرآوری و نگهداری آن . پژوهش و سازندگی، 14(4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان)، 58-63. SID. https://sid.ir/paper/18743/fa

    Vancouver: کپی

    رضویلر ودود، غلامی پور سلیمان، بانکه ساز زهرا. بررسی مخاطرات شیمیایی جهت برآورد وضعیت بهداشتی و فساد خاویاردان ایرانی در طول فرآوری و نگهداری آن . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان):58-63. Available from: https://sid.ir/paper/18743/fa

    IEEE: کپی

    ودود رضویلر، سلیمان غلامی پور، و زهرا بانکه ساز، “بررسی مخاطرات شیمیایی جهت برآورد وضعیت بهداشتی و فساد خاویاردان ایرانی در طول فرآوری و نگهداری آن ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان، pp. 58–63، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18743/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا