مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

17,910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط در جیره غذایی بره های پرواری گوسفند کردی

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 40

چکیده

 در این تحقیق اثرات چهار جیره با میزان انرژی و پروتیین یکسان, حاوی سطح 0, 10, 20 و 30 درصد میوه بلوط مورد بررسی قرار گرفت که در آن 48 راس بره نر کردی با میانگین سنی 6-7 ماه و میانگین وزن و انحراف معیار 23.236± 1.311 کیلوگرم در یک طرح آماری کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی و چهار تکرار و سه مشاهده در هر تکرار به مدت 100 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. هر 20 روز یک بار میزان افزایش وزن روزانه, مقدار ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی بره ها محاسبه می شد. در پایان آزمایش بره ها جهت تعیین خصوصیات لاشه ذبح گردیدند. نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار افزایش وزن روزانه بره های تغذیه شده با جیره های دارای 0, 10, 20 و 30 درصد میوه بلوط به ترتیب 235 ±31.04, 245.50± 21.92, 262 ±22.196 و 272.75± 20.60 گرم و میزان ماده خشک مصرفی روزانه به ترتیب 1.498± 0.08, 1.520± 0.08, 1.507 ±0.109 و 1.612 ±0.13 کیلوگرم بوده که تفاوت آن ها از نظر آماری معنی دار نیست (p>0.05). میانگین ضریب تبدیل غذایی برای بره های تغذیه شده با جیره های مذکور به ترتیب 6.430, 6.220, 5.765 و 5.927 بود. نتایج تجزیه تقریبی گوشت نشان داد که میانگین رطوبت, پروتیین خام, چربی خام و خاکستر کل (براساس ماده خشک) گوشت بدون استخوان در ناحیه دنده های ده تا دوازده برای جیره های چهارگانه فوق به ترتیب 52.500, 48.200, 49.550 و 49.650 درصد, 31.705, 31.411, 30.142 و 29.835 درصد, 63.504, 67.121, 68.887, 68.099 درصد و 1.657, 1.259, 1.177 و 1.315 درصد بود که در این موارد تفاوت معنی داری بین جیره های غذایی وجود نداشت (p>0.05). میانگین وزن لاشه گرم و درصد آن نسبت به وزن زنده برای جیره های مذکور به ترتیب 22.330, 22.813, 23.802 و 26.133 کیلوگرم و 47.707, 47.775, 47.677 و 52.162 درصد بود که از نظر آماری تفاوت آن ها معنی دار نیست (p>0.05). به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش سطح میوه بلوط پوست گرفته شده در جیره غذایی بره های پرواری تا 30 درصد ماده خشک جیره نه تنها اثر منفی بر سلامتی بره های پرواری ندارد بلکه از نظر رشد و عملکرد پرواری نیز با جیره شاهد برابری کرده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، هوشنگ، فضایلی، حسن، ورمقانی، صیف علی، و مقصودی نژاد، قاسم. (1380). استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط در جیره غذایی بره های پرواری گوسفند کردی . پژوهش و سازندگی، 14(4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان)، 36-40. SID. https://sid.ir/paper/18745/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری هوشنگ، فضایلی حسن، ورمقانی صیف علی، مقصودی نژاد قاسم. استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط در جیره غذایی بره های پرواری گوسفند کردی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان):36-40. Available from: https://sid.ir/paper/18745/fa

    IEEE: کپی

    هوشنگ جعفری، حسن فضایلی، صیف علی ورمقانی، و قاسم مقصودی نژاد، “استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط در جیره غذایی بره های پرواری گوسفند کردی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان، pp. 36–40، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18745/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button