مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

345
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت به شوری و خشکی چهار رقم، جو (.Hordeum vulgaris L) در مرحله جوانه زنی

صفحات

 صفحه شروع 134 | صفحه پایان 142

چکیده

 شوری و خشکی دو استرس فزآینده در خاک های منطقه بوده و یکی از راههای مقابله با آن انتخاب ارقام مقاوم است. به منظور بررسی مقاومت به شوری وخشکی ارقام جو (Hordeum vulgaris), چهار رقم رایج سهند, ماکویی, نقده وCB , مورد مطالعه قرار گرفت. سطوح شوری 5, 10, 15 و 20 گرم در لیتر NaCl و سطوح خشکی 100,50,25و 150 گرم در لیتر گلوکز بودند. با توجه به نتایج حاصل, از بین ارقام, سهند با بالاترین میانگین در صد جوانه زنی 80% در سطح 20 گرم در لیتر شوری و 87% در سطح 150 گرم خشکی به عنوان رقم مقاوم و CB با پایین ترین میانگین در صد جوانه زنی 27% در سطح20 گرم در لیترشوری و 34% در سطح 150گرم خشکی به عنوان رقم حساس برای انجام مراحل بعدی کار انتخاب شد. دو رقم بالا تحت تنش خشکی بر حسب ظرفیت مزرعه در سطوح آزمایشی .F.C و .1.2F.C و.1.4F.C کاشته شدند. قند های محلول و پرولین ساقه و ریشه در سطح F.C.1/4, اختلاف معنی دار داشته و در حالت کلی در  رقم سهند تحت شرایط خشکی مقادیر پرولین ساقه و ریشه بسیار بیشتر از رقم CB بوده در مقابل تولید قند های محلول رقم CB بالا بود. در بررسی فعالیت  آنزیم آلفا آمیلاز بر اساس مقدار نشاسته تجزیه شده در گیاهچه های چهار روزه دو رقم فوق تحت شوری و خشکی اختلاف معنی دار بوده و عملکرد رقم سهند تقریبا دو برابر آن در CB بود. اعمال تنش های خشکی و شوری به ترتیب  در سطوح 50 و 100 گرم در لیترگلوکز و 7 و14 گرم در لیتر NaCl به بذور در حال جوانه زنی منجر به تغییر در الگوی الکتروفورزی باند های 3,1  و 7 (62.7, 43.35 و 26.68 کیلو دالتون ) پروتئین های قسمت  بذری شد. بطوریکه عمده تفاوت ها در حضور یا عدم حضور باندها در محدوده 43.35 تا 62.7 کیلو دالتونی در سطح تیمارها بود که در این محدوده آنزیم های آلفا آمیلازی قرار می گیرند.اختلاف اصلی دو رقم در نمونه های شاهد و 7 گرم در لیتر NaCl بود. این تفاوت می تواند بیانگر اختلاف معنی دار دو رقم در مرحله جوانه زنی باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری ریکان، مهناز، حیدری، رضا، و جامعی، رشید. (1386). بررسی مقاومت به شوری و خشکی چهار رقم, جو (.Hordeum vulgaris L) در مرحله جوانه زنی . پژوهش و سازندگی، 20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی)، 134-142. SID. https://sid.ir/paper/18756/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری ریکان مهناز، حیدری رضا، جامعی رشید. بررسی مقاومت به شوری و خشکی چهار رقم, جو (.Hordeum vulgaris L) در مرحله جوانه زنی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی):134-142. Available from: https://sid.ir/paper/18756/fa

    IEEE: کپی

    مهناز حیدری ریکان، رضا حیدری، و رشید جامعی، “بررسی مقاومت به شوری و خشکی چهار رقم, جو (.Hordeum vulgaris L) در مرحله جوانه زنی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی، pp. 134–142، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button