مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,076
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,022
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه قابلیت هضم و فراسنجه های کنتیکی آن در گوسفند و شتر یک کوهانه ایران

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 181

چکیده

 به منظور تعیین قابلیت هضم و فراسنجه های کنیتیکی آن در شتر یک کوهانه ایران و مقایسه آن با گوسفند در این آزمایش از چهار نفر شتر نر یک کوهانه و چهار راس گوسفند نر نژاد شال که دارای فیستولای شکمبه ای بودند استفاده شد. جهت تعیین و مقایسه فاکتورهای مورد نظر در شتر و گوسفند از دو نوع جیره غذایی شامل جیره تمام علوفه و جیره 30 درصد کنسانتره و 70 درصد علوفه استفاده شد. آزمایش در قالب طرح مربع لاتین 2 × 2 با تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش نشان دادکه در شتر بین میانگین های pH و غلظت اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه با مصرف جیره های مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت (0.05>p), ولی در گوسفند این اختلافات مشاهده نشد. بین غلظت اسیدهای چرب فرار در گوسفند و شتر تفاوت معنی داری وجود داشت (0.05>p), اما از نظر غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH تفاوت معنی دار نبود. تفاوت معنی داری در قابلیت هضم دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همی سلولز بین گوسفند و شتر مشاهده نشد. تراکم اوره و pH خون در شتر تحت تاثیر جیره های مختلف قرار نگرفت, اما بین گوسفند و شتر اختلاف معنی داری وجود داشت (0.05>p). که می توان نتیجه گیری کردکه تولید اسید چرب فرار در شکمبه, و توان باز چرخ نیتروژن آمونیاکی در شتر نسبت به گوسفند بالاتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی، سیدنورالدین، نیک خواه، علی، زاهدی فر، مجتبی، ضمیری، محمدجواد، و رضاییان، محمد. (1386). مقایسه قابلیت هضم و فراسنجه های کنتیکی آن در گوسفند و شتر یک کوهانه ایران. پژوهش و سازندگی، 19(4(پی آیند 74) در امور دام و آبزیان)، 175-181. SID. https://sid.ir/paper/18783/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی سیدنورالدین، نیک خواه علی، زاهدی فر مجتبی، ضمیری محمدجواد، رضاییان محمد. مقایسه قابلیت هضم و فراسنجه های کنتیکی آن در گوسفند و شتر یک کوهانه ایران. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛19(4(پی آیند 74) در امور دام و آبزیان):175-181. Available from: https://sid.ir/paper/18783/fa

    IEEE: کپی

    سیدنورالدین طباطبایی، علی نیک خواه، مجتبی زاهدی فر، محمدجواد ضمیری، و محمد رضاییان، “مقایسه قابلیت هضم و فراسنجه های کنتیکی آن در گوسفند و شتر یک کوهانه ایران،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 4(پی آیند 74) در امور دام و آبزیان، pp. 175–181، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button