مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنظیم کننده های رشد، غلظت ساکارز و قطعات فلس بر ریزازدیادی پیازهای سوسن چلچراغ برداشت شده در فصل زمستان

صفحات

 صفحه شروع 154 | صفحه پایان 159

چکیده

 گل سوسن چلچراغ یکی از گونه های زیبای جنس لیلیوم و در حال انقراض است که دارای پتانسیل بالایی جهت معرفی برای برنامه های اصلاحی است. اولین مرحله از اصلاح, تکثیر و تولید انبوه این گیاه می باشد و از آنجا که روش های مرسوم از سرعت بسیار پایینی برخوردارند, بدین جهت در این تحقیق روش تکثیر از طریق کشت بافت مورد بررسی قرار گرفت. ریزنمونه های فلس از دو منطقه راسی و قاعده ای روی محیط‍‍‍ های کشت فاقد تنظیم کننده های رشد, 0.5BAP میلی گرم در لیتر 0.01NAA+ میلی گرم در لیتر, 0.1BAP میلی گرم در لیتر 0.1NAA+ میلی گرم در لیتر, 0.5BAP میلی گرم در لیتر 0.5NAA+ میلی گرم در لیتر و در ترکیب با ساکارز در سه سطح 30, 60 و 90 گرم در لیتر مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهش در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح کاملا تصادفی و در 3 تکرار صورت گرفت. در تمامی تیمارهای مورد بررسی پیازچه زایی مشاهده گردید. بیشترین تعداد پیازچه در محیط حاوی 0.1BAP میلی گرم در لیتر 0.1NAA+ میلی گرم در لیتر همراه با 90 گرم در لیتر ساکارز مشاهده شد و بیشترین وزن پیازچه در محیط حاوی 0.5BAP میلی گرم در لیتر 0.01NAA+ میلی گرم در لیتر همراه با 60 گرم در لیتر ساکارز بدست آمد. در تمامی موارد قطعه قاعده ای فلس بهترین پاسخ را نشان داد. نتایج این تحقیق نشان داد که در فصل برداشت زمستان امکان تولید پیازچه با وزن مناسب جهت تولید انبوه وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادی، پژمان، و مجتهدی، نرگس. (1387). اثر تنظیم کننده های رشد, غلظت ساکارز و قطعات فلس بر ریزازدیادی پیازهای سوسن چلچراغ برداشت شده در فصل زمستان. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی)، 154-159. SID. https://sid.ir/paper/18815/fa

    Vancouver: کپی

    آزادی پژمان، مجتهدی نرگس. اثر تنظیم کننده های رشد, غلظت ساکارز و قطعات فلس بر ریزازدیادی پیازهای سوسن چلچراغ برداشت شده در فصل زمستان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی):154-159. Available from: https://sid.ir/paper/18815/fa

    IEEE: کپی

    پژمان آزادی، و نرگس مجتهدی، “اثر تنظیم کننده های رشد, غلظت ساکارز و قطعات فلس بر ریزازدیادی پیازهای سوسن چلچراغ برداشت شده در فصل زمستان،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور زراعت و باغبانی، pp. 154–159، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button