مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مراحل مختلف رشد بر ارزش غذایی یونجه همدانی در چین دوم

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 67

چکیده

 این آزمایش جهت بررسی تغییرات بعضی از خصوصیات زراعی و ارزش غذایی یونجه همدانی طی مراحل مختلف رشد در چین دوم انجام شد. صفات زراعی شامل طول بوته, درصد ماده خشک و نسبت برگ به ساقه و ترکیب شیمیایی نمونه های جمع آوری شده طی مراحل مختلف رشد (قبل از غنچه دهی, شروع غنچه دهی, غنچه دهی کامل, شروع گل دهی و گل دهی کامل) به روش تجزیه تقریبی تعیین شدند. قابلیت هضم یونجه خشک در مراحل شروع غنچه دهی, شروع گل دهی و گل دهی کامل به روش In vivio با استفاده از تعداد 4 راس گوسفند نر مهربان انجام شد. میانگین طول بوته از 24.36 سانتی متر در قبل از غنچه دهی به 60.18 سانتی متر در مرحله گل دهی کامل رسید. تفاوت بین طول بوته در مراحل مختلف رشد از لحاظ آماری معنی دار شد (p<%5). درصد ماده خشک بوته کامل با پیشرفت مرحله رشد افزایش یافته و از 20.18 درصد قبل از غنچه دهی به 27.10 درصد در گل دهی کامل رسید و اختلاف آن ها از لحاظ آماری معنی دار شد (p<%5). درصد ماده خشک ساقه و برگ نیز تغییراتی مشابه بوته کامل داشتند. بیشترین میزان ماده آلی بوته کامل یونجه با 90.47 درصد در مرحله شروع گل دهی و کمترین مقدار آن با 89.62 درصد در مرحله غنچه دهی کامل بود ولی اختلاف آن ها از نظر آماری معنی دار نبود. بیشترین مقدار پروتیین خام بوته کامل در مرحله اول رشد (قبل از غنچه دهی) 23.79 درصد و کمترین آن در مرحله آخر رشد (مرحله گل دهی کامل) 17.06 درصد و اختلاف آن ها از نظر آماری معنی دار بود (p<%5). میزان پروتیین خام ساقه و برگ نیز با افزایش سن گیاه روند مشابهی را نشان داد. درصد الیاف خام بوته کامل با افزایش سن گیاه افزایش یافته و از 20.12 درصد در مرحله قبل از غنچه دهی به 27.50 درصد در مرحله گل دهی کامل رسید و اختلاف آن ها از نظر آماری معنی دار شد (p<%5). درصد قابلیت هضم ماده خشک از 62.78 درصد در مرحله شروع غنچه دهی به 59.10 درصد در مرحله گل دهی کامل کاهش یافت ولی اختلاف آن ها از نظر آماری معنی دار نبود. همین روند کاهش در مورد قابلیت هضم پروتیین خام نیز وجود داشت. در مورد قابلیت هضم الیاف خام روند مشخصی وجود نداشت و تفاوت آن ها از نظر آماری نیز معنی دار نبود. با این حال, بیشترین مقدار قابلیت هضم الیاف خام در مرحله شروع گل دهی با 57.81 درصد و کمترین مقدار در مرحله شروع غنچه دهی با 53.02 درصد مشاهده شد. ارزش انرژی زایی یونجه بر حسب کل مواد مغذی قابل هضم (TDN) با پیشرفت مرحله رشد کاهش یافت و از 61 درصد در مرحله شروع غنچه دهی به 58 درصد در مرحله گل دهی کامل رسید و تفاوت آن ها از نظر آماری معنی دار نشد. با توجه به نتایج حاصله, به نظر می رسد برای حصول یک خوراک با کمیت قابل قبول و کیفیت بهتر, برداشت یونجه اگر بین شروع گل دهی %10) گلدهی) و گل دهی کامل %50) گل دهی) صورت گیرد, عملکرد در هکتار بیشتر خواهد شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

طباطبایی، محمدمهدی، حجت، حسن، زابلی، خلیل، عربی، حسنعلی، ساکی، علی اصغر، و هژبری، فردین. (1384). اثر مراحل مختلف رشد بر ارزش غذایی یونجه همدانی در چین دوم . پژوهش و سازندگی، 18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان)، 62-67. SID. https://sid.ir/paper/18817/fa

Vancouver: کپی

طباطبایی محمدمهدی، حجت حسن، زابلی خلیل، عربی حسنعلی، ساکی علی اصغر، هژبری فردین. اثر مراحل مختلف رشد بر ارزش غذایی یونجه همدانی در چین دوم . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1384؛18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان):62-67. Available from: https://sid.ir/paper/18817/fa

IEEE: کپی

محمدمهدی طباطبایی، حسن حجت، خلیل زابلی، حسنعلی عربی، علی اصغر ساکی، و فردین هژبری، “اثر مراحل مختلف رشد بر ارزش غذایی یونجه همدانی در چین دوم ،” پژوهش و سازندگی، vol. 18، no. 2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان، pp. 62–67، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18817/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button