مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تاریخ های برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد (Actinidia deliciosa) cv. Hayward در استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 87

چکیده

 به منظور تعیین زمان مطلوب برداشت کیوی در راستای بهبود صفات کیفی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و انبارمانی میوه, این آزمایش, در سال زراعی 1392-1391 بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی, در شمال غربی استان گیلان (آستارا) و با 3 تکرار اجرا شد. تیمار مورد مطالعه شامل پنج تاریخ برداشت میوه کیوی شامل 25 مهر, دوم, نهم, 16 و 23 آبان ماه 1392 بود. براساس نتایج این آزمایش, اثر تاریخ برداشت بر تمام صفات اندازه گیری شده به استثناء دانسیته و میزان ویتامین ث میوه کیوی هایوارد معنی دار بود. بالاترین درجه سفتی میوه کیوی (35/9 کیلوگرم در سانتی متر مربع) و محتوای مواد جامد محلول آنها (60/6 درصد) به ترتیب در تاریخ 2 و 23 آبان مشاهده گردید. تاخیر در برداشت میوه میزان اسیدیته کل را کاهش داد ولی ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه در واکنش به تاخیر در تاریخ برداشت افزایش نشان داد. همچنین, همبستگی منفی و معنی داری بین ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه و اسیدیته کل قابل تیتر (**74/0-= r) وجود داشت. ولی, ضریب همبستگی بین سفتی بافت میوه و اسیدیته کل قابل تیتر (**70/0=r) مثبت و معنی دار بود. به علاوه, ضریب همبستگی بین سفتی بافت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه منفی و معنی دار (**82/0-=r) بود. تاخیر در برداشت میوه تا 23 آبان ماه سبب افزایش محتوای مواد جامد محلول, ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه و قابلیت انبارمانی کیوی گردید. به طور کلی, تاریخ برداشت 23 آبان ماه می تواند برای برداشت میوه کیوی و افزایش انبارمانی آن در شرایط اقلیمی منطقه قابل توصیه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرزام، ابراهیم، عابدی قشلاقی، ابراهیم، شهبازی، حسین، ایمانی، علی اکبر، مصطفوی راد، معرفت، نجفی، کاظم، و رضایی، رضا. (1398). اثر تاریخ های برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد (Actinidia deliciosa) cv. Hayward در استان گیلان. اکوفیزیولوژی گیاهی، 11(36 )، 78-87. SID. https://sid.ir/paper/188317/fa

    Vancouver: کپی

    فرزام ابراهیم، عابدی قشلاقی ابراهیم، شهبازی حسین، ایمانی علی اکبر، مصطفوی راد معرفت، نجفی کاظم، رضایی رضا. اثر تاریخ های برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد (Actinidia deliciosa) cv. Hayward در استان گیلان. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1398؛11(36 ):78-87. Available from: https://sid.ir/paper/188317/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم فرزام، ابراهیم عابدی قشلاقی، حسین شهبازی، علی اکبر ایمانی، معرفت مصطفوی راد، کاظم نجفی، و رضا رضایی، “اثر تاریخ های برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد (Actinidia deliciosa) cv. Hayward در استان گیلان،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 11، no. 36 ، pp. 78–87، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188317/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button