مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

144
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات کمی و کیفی ارقام چغندرقند پاییزه در منطقه دزفول در دو سال زراعی

صفحات

 صفحه شروع 144 | صفحه پایان 152

چکیده

 به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی ریشه سه رقم چغندرقند مناسب کشت پاییزه (HI1059, Palma و Merac) آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول در دو سال زراعی 91-1390 و 92-1391 انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس صفات نشان داد که در سال اول بین ارقام از نظر صفات ساقه روی, درصد قند, آلکالیته و قند قابل استحصال تفاوت معنی دار وجود دارد, در حالی که در سال دوم از نظر صفات پتاسیم, قند ملاس و قند قابل استحصال تفاوت ها معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه مرکب دو سال نیز نشان داد که اثر سال بر صفات ساقه روی, سدیم, پتاسیم, نیتروژن مضره, قند ملاس, قند قابل استحصال و راندمان استحصال قند معنی دار بود. نتایج میانگین ساقه روی ارقام نشان داد که در سال اول در رقم HI1059, 6/32 درصد و در رقم Palma, 4/51 درصد بوته ها به ساقه رقتند و در رقم Merac ساقه روی مشاهده نشد, در حالی که در سال دوم به دلیل اعتدال هوا و عدم وجود سرمای طولانی هیچ کدام از ارقام به ساقه نرفتند. رقم HI1059 از نظر اکثر صفات برتر از سایر ارقام بود. بسته به شرایط اقلیمی منطقه آزمایش و نوع رقم کشت شده چغندرقند, تفاوت هایی از لحاظ تعداد بوته های به ساقه رفته و درجه تأثیر آنها در تشکیل و میزان ملاس قند وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینیان، سیدحمزه، عبداللهیان نوقابی، محمد، مجنون حسینی، ناصر، و بابایی، بابک. (1398). بررسی صفات کمی و کیفی ارقام چغندرقند پاییزه در منطقه دزفول در دو سال زراعی. اکوفیزیولوژی گیاهی، 11(37 )، 144-152. SID. https://sid.ir/paper/188485/fa

    Vancouver: کپی

    حسینیان سیدحمزه، عبداللهیان نوقابی محمد، مجنون حسینی ناصر، بابایی بابک. بررسی صفات کمی و کیفی ارقام چغندرقند پاییزه در منطقه دزفول در دو سال زراعی. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1398؛11(37 ):144-152. Available from: https://sid.ir/paper/188485/fa

    IEEE: کپی

    سیدحمزه حسینیان، محمد عبداللهیان نوقابی، ناصر مجنون حسینی، و بابک بابایی، “بررسی صفات کمی و کیفی ارقام چغندرقند پاییزه در منطقه دزفول در دو سال زراعی،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 11، no. 37 ، pp. 144–152، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188485/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button