Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

851
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه بین عملکرد و اجزا آن و شاخص های غلبه بر تنش با میزان تولید کربوهیدرات های محلول در شرایط تنش شوری در گیاه جو بدون پوشینه (Hordeum sativum L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 در بیشتر مناطق ایران رشد و عملکرد غلات بدلیل شوری کاهش می یابد. یکی از مناسب ترین گیاهان برای چنین شرایطی جو بدون پوشینه است. چهار ژنوتیپ جو بدون پوشینه (UH3,U46M ,EHM81-12 وCM67 ) در ایستگاه تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید به مدت دو سال در دو آزمایش جداگانه برای بررسی میزان تحمل آنها به شوری مورد ارزیابی قرار گرفتند چهار تیمار شوری 1 (شاهد) 5 و 10 و 15 دسی زیمنس بر متر) بکار برده شدند. تیمارهای آزمایش در قالب آزمایش اسپلیت پلات بر پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اعمال شدند. تیمارهای شوری در کرت های اصلی و ژنوتیپهای جو بدون پوشینه در کرتهای فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تعداد دانه و سنبله درگیاه کاهش معنی داری در شرایط تنش داشتند و وزن دانه حاسسیت کمتری داشت. عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک نیز در شرایط تنش شوری کاهش نشان دادند و دربین ژنوتیپ ها, UH3 کمترین و ژنوتیپ GM67 بیشترین مقدار عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را داشتند. تنش, مقدار پلی ساکاریدها را کاهش داد. اما باعث افزایش میزان محتوی ساکارز و فروکتان شد. با افزایش کربوهیدراتها تحمل به تنش بیشتر شد. در واقع تنش اثر کاهنده روی رشد و عوامل موثر در عملکرد داشت. درکل ژنوتیپ UH3 کمترین مقدار و ژنوتیپ CM67 بیشترین مقدار عملکرد را داشتند. همه ژنوتیپهای جو بدون پوشینه در این آزمایش متحمل به تنش شوری بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، علیرضا، و حیدری شریف آبادی، حسین. (1388). بررسی رابطه بین عملکرد و اجزا آن و شاخص های غلبه بر تنش با میزان تولید کربوهیدرات های محلول در شرایط تنش شوری در گیاه جو بدون پوشینه (Hordeum sativum L). اکوفیزیولوژی گیاهی، 1(2)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/188566/fa

    Vancouver: کپی

    باقری علیرضا، حیدری شریف آبادی حسین. بررسی رابطه بین عملکرد و اجزا آن و شاخص های غلبه بر تنش با میزان تولید کربوهیدرات های محلول در شرایط تنش شوری در گیاه جو بدون پوشینه (Hordeum sativum L). اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1388؛1(2):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/188566/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا باقری، و حسین حیدری شریف آبادی، “بررسی رابطه بین عملکرد و اجزا آن و شاخص های غلبه بر تنش با میزان تولید کربوهیدرات های محلول در شرایط تنش شوری در گیاه جو بدون پوشینه (Hordeum sativum L)،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 1، no. 2، pp. 1–13، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188566/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا