Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,795
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,084
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی انواع شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه در استان قم

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 57

چکیده

 سابقه و هدف: شیر و فرآورده های آن نقش مهمی در رژیم غذایی انسان و سلامت جامعه ایفا می نمایند. بنابراین توجه به بهداشت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی میزان آلودگی میکروبی شیر و فرآورده های لبنی تولید شده در واحدهای صنعتی استان قم انجام شد.مواد و روش ها:, در مجموع 903 نمونه مختلف انواع شیر و فرآورده های لبنی به صورت مقطعی- توصیفی از 10 کارخانه تولید لبنیات در استان قم جمع آوری گردید. تمامی نمونه ها به منظور شناسایی آلودگی های میکروبی با استفاده از روش کشت و آزمون های بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: از نظر کیفی 809 مورد (%89.6) از نمونه های مورد بررسی, دارای کیفیت قابل قبول و 94 مورد (%10.4) دارای کیفیت غیرقابل قبول بودند. در مجموع میکروارگانیسم های آلوده کننده غیرقابل قبول که بیش از حد مجاز استاندارد در نمونه های مورد بررسی یافت شدند به ترتیب از نظر فراوانی شامل: انتروباکتریاسه (%6.3) , اشریشیا کلی (%6.1), کپک و مخمر (%4.8), کلی فرم (%4.7), باکتری های هوازی مزوفیل (%4.2) و استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت (%1.1) بودند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بیشتر محصولات تولید شده در صنایع غذایی استان قم, دارای کیفیت مطلوب یا قابل قبول می باشند. با این وجود, با توجه به آلودگی میکروبی برخی از محصولات کارخانجات و نیز کیفیت غیرقابل قبول آن ها, باید اقدامات بهداشتی و کنترلی در راستای حذف آلودگی های شیر و فرآورده های حاصل از آن انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذوالفقاری، محمدرضا، گائینی، ریحانه، کلهر، ناصر، خلیلیان، محدثه، رضویان، سیدمحمدحسین، و سلیمانی ساسانی، محبوبه. (1391). بررسی آلودگی میکروبی انواع شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه در استان قم. دنیای میکروب ها، 5(1 و 2 (پیاپی 12))، 47-57. SID. https://sid.ir/paper/189273/fa

    Vancouver: کپی

    ذوالفقاری محمدرضا، گائینی ریحانه، کلهر ناصر، خلیلیان محدثه، رضویان سیدمحمدحسین، سلیمانی ساسانی محبوبه. بررسی آلودگی میکروبی انواع شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه در استان قم. دنیای میکروب ها[Internet]. 1391؛5(1 و 2 (پیاپی 12)):47-57. Available from: https://sid.ir/paper/189273/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا ذوالفقاری، ریحانه گائینی، ناصر کلهر، محدثه خلیلیان، سیدمحمدحسین رضویان، و محبوبه سلیمانی ساسانی، “بررسی آلودگی میکروبی انواع شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه در استان قم،” دنیای میکروب ها، vol. 5، no. 1 و 2 (پیاپی 12)، pp. 47–57، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189273/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا