مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,423
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد دانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گندم تلقیح شده با باکتری های محرک رشد (ازتوباکتر کروکوم، آزوسپیریلوم لیپوفروم، سودوموناس پوتیدا) و اسید هیومیک

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 55

چکیده

 شوری یکی از مهمترین تنش های غیر زنده ای است که باعث کاهش قابلیت تولید محصول در خاک های مناطق خشک و نیمه خشک می شود و اسید هیومیک به عنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی و باکتری های محرک رشد از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی جهت بالا بردن عملکرد دانه در گندم به خصوص در شرایط تنش شوری می توانند موثر واقع شود. به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر روی رشد و تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدان گندم تلقیح شده با باکتری های محرک رشد و اسید هیومیک, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال 1389 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل اسیدهیومیک در دو سطح شامل: {(A0): شاهد, (A1): مصرف اسیدهومیک}, و سطوح شوری در سه سطح شامل: {(B0): شاهد, (B1): شوری پایین به میزان 75 میلی مولار, (B2): شوری بالا به میزان 150 میلی مولار}, استفاده از میکروارگانیسم ها در پنج سطح شامل: {(C0) شاهد, (C1): تلقیح بذر با باکتری آزوسپیریلوم لیپوفروم, (C2): تلقیح بذر با باکتری ازتوباکترکروکوم, (C3): تلقیح بذر با باکتری سودوموناس پوتیدا, (C4): تلقیح بذر با باکتری های (ازتوباکتر کروکوم, آزوسپیریلوم لیپوفروم, سودوموناس پوتیدا) به صورتMix } بود. نتایج نشان داد اثر متقابل تلقیح بذر با باکتری های محرک رشد و مصرف اسید هیومیک در زمان اعمال تنش شوری بر عملکرد دانه, کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه از تیمار تلقیح بذر با باکتری ازتوباکتر کروکوم و عدم مصرف اسید هیومیک و اعمال تنش شوری 75 میلی مولار بدست آمد و بیشترین میزان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز از تیمار تلقیح بذر با باکتری ازتوباکترکروکوم و عدم مصرف اسید هیومیک و اعمال تنش شوری 150 میلی مولار حاصل گردید, ضمن آنکه بیشترین میزان آنزیم کاتالاز نیز از تیمار تلقیح بذر با باکتری آزوسپیریلوم لیپوفروم و عدم مصرف اسید هیومیک و اعمال تنش شوری 150 میلی مولار به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    چمانی، فرناز، حبیبی، داوود، خدابنده، ناصر، داوودی فرد، مهدی، و اصغرزاده، احمد. (1391). بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد دانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گندم تلقیح شده با باکتری های محرک رشد (ازتوباکتر کروکوم, آزوسپیریلوم لیپوفروم, سودوموناس پوتیدا) و اسید هیومیک. زراعت و اصلاح نباتات ایران، 8(3)، 39-55. SID. https://sid.ir/paper/190258/fa

    Vancouver: کپی

    چمانی فرناز، حبیبی داوود، خدابنده ناصر، داوودی فرد مهدی، اصغرزاده احمد. بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد دانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گندم تلقیح شده با باکتری های محرک رشد (ازتوباکتر کروکوم, آزوسپیریلوم لیپوفروم, سودوموناس پوتیدا) و اسید هیومیک. زراعت و اصلاح نباتات ایران[Internet]. 1391؛8(3):39-55. Available from: https://sid.ir/paper/190258/fa

    IEEE: کپی

    فرناز چمانی، داوود حبیبی، ناصر خدابنده، مهدی داوودی فرد، و احمد اصغرزاده، “بررسی اثر تنش شوری بر عملکرد دانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گندم تلقیح شده با باکتری های محرک رشد (ازتوباکتر کروکوم, آزوسپیریلوم لیپوفروم, سودوموناس پوتیدا) و اسید هیومیک،” زراعت و اصلاح نباتات ایران، vol. 8، no. 3، pp. 39–55، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/190258/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button