مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,136
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر حلقه برد اری د رختان لیموترش Citrus aurantifolia (Christm.) Swingle بر کیفیت و کمیت میوه

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 15

کلیدواژه

لیموترش Citrus aurantifolia (Christm.) SwingleQ3

چکیده

 به منظور بررسی اثرات حلقه برد اری و زمان آن بر ویژگی های کمی و کیفی میوه لیموترش, پژوهشی د ر بهار و تابستان 1384 روی د رختان 7 ساله لیموترش موجود د ر باغ تحقیقاتی د انشکد ه کشاورزی و منابع طبیعی د اراب انجام شد . از آنجایی که د ر منطقه د اراب میوه های لیموترش به د لیل ریز بود ن, ضخیم بود ن پوست و د یررسی جهت مصرف تازه خوری, بازار پسند ی مطلوبی ند ارد , لذا این پژوهش با هد ف بررسی اثر حلقه برد اری جهت بهبود برخی خصوصیات میوه د ر قالب یک طرح بلوک کامل تصاد فی شامل 3 تیمار و 5 تکرار (هر تکرار شامل یک د رخت) صورت گرفت. تیمارهای اعمال شد ه شامل د و نوبت حلقه برد اری یکی د ر تاریخ 20 فرورد ین ماه (مرحله تمام گل) و د یگری د ر تاریخ 25 خرد اد ماه بعد از پایان مرحله ریزش فیزیولوژیکی میوه بود . عمل حلقه برد اری توسط یک چاقوی معمولی به صورتی انجام شد که یک حلقه کامل از پوست تنه د رخت به پهنای تقریبی 5 میلی متر جد ا شود . نتایج این پژوهش نشان د اد که حلقه برد اری بلافاصله بعد از اتمام ریزش فیزیولوژیک میوه به طور معنی د اری باعث افزایش حجم و قطر میوه, وزن گوشت و وزن پوست میوه و د رصد آب آن شد ه اما بر صفاتی نظیر میزان اسید آب میوه و نسبت TSS/TA,عملکرد و تعد اد میوه د ر هر د رخت تاثیر معنی د اری ند ارد . همچنین نتایج نشان می د هد که حلقه برد اری د ر مرحله تمام گل اگر چه باعث افزایش وزن, حجم و قطر میوه, وزن گوشت و پوست میوه نسبت به شاهد شد ه اما هیچکد ام از این اختلاف ها د ر سطح 5 د رصد آزمون د انکن معنی د ار نبود ه است. البته حلقه برد اری سبب کاهش TSS آب میوه شد ه به گونه ای که اختلاف بین حلقه برد اری نوبت د وم (خرد اد ماه) با شاهد معنی د ار بود ه ولی نتایج مربوط به حلقه برد اری نوبت اول نسبت به شاهد و همچنین نسبت به حلقه برد اری نوبت د وم اختلاف معنی د اری نشان ند اد ه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرسلیمانی، عباس، و امین، حسین. (1386). تاثیر حلقه ‌برد‌اری د‌رختان لیموترش Citrus aurantifolia (Christm.) Swingle بر کیفیت و کمیت میوه. پژوهش و سازندگی، 20(3 (پی آیند 76) در زراعت و باغبانی)، 11-15. SID. https://sid.ir/paper/19091/fa

    Vancouver: کپی

    میرسلیمانی عباس، امین حسین. تاثیر حلقه ‌برد‌اری د‌رختان لیموترش Citrus aurantifolia (Christm.) Swingle بر کیفیت و کمیت میوه. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(3 (پی آیند 76) در زراعت و باغبانی):11-15. Available from: https://sid.ir/paper/19091/fa

    IEEE: کپی

    عباس میرسلیمانی، و حسین امین، “تاثیر حلقه ‌برد‌اری د‌رختان لیموترش Citrus aurantifolia (Christm.) Swingle بر کیفیت و کمیت میوه،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 3 (پی آیند 76) در زراعت و باغبانی، pp. 11–15، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19091/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا