مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

13,969
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی اسانس گل محمدی (Rosa damascene Mill) با استفاده از گلاب

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 گل محمدی با نام علمی Rosa damascene Mill یکی از مهمترین گونه ها برای تولید عطر گل سرخ می باشد. از اسانسو آب حاصل از تقطیر (گلاب) به عنوان مواد معطر خوشبوکننده در صنایع عطر سازی, آرایشی, غذایی و نیز از اثرات درمانی آن در صنایع دارویی استفاده می شود. با توجه به اینکه یکی از اجزای معطر و ارزشمند اسانس گل محمدی ترکیبی به نام فنیل اتیل الکل می باشد و در روشهای مرسوم اسانس گیری در کشور (تقطیر با آب) این ترکیب به دلیل حلالیت بالا در آب معمولا به طور کامل وارد گلاب می شود, اسانس های تولید شده در کشور یا به طور کلی فاقد این ترکیب هستند یا حاوی مقادیر جزیی از فنیل اتیل الکل هستند که این موضوع باعث افت کیفیت و قیمت به نسبت پایین آنها در بازارهای جهانی می شود. هدف از تحقیق حاضر این بود که به وسیله استخراج فنیل اتیل الکل از گلاب و افزودن مجدد آن به اسانس تهیه شده, به افزایش درصد این ترکیب مهم در اسانس و در نهایت غنی سازی اسانس گل محمدی از فنیل اتیل الکل دست یابیم. برای این منظور سه ژنوتیپ از گل محمدی (کشت شده در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع) انتخاب شد. پس از استخراج اسانس به وسیله روش تقطیر با آب (روش مرسوم در کشور), گلاب مربوط به هر نمونه جمع آوری شد. برای استخراج فنیل اتیل الکل از گلاب حلالهای مختلفی مثل هگزان, پترولیوم اتر و دی کلرومتان مورد آزمایش قرار گرفت. ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسهای اولیه (first oil), حاصل استخراج گلاب با حلالهای مختلف (second oil) و مخلوط هر اسانس اولیه و ثانویه, با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شدند. نتایج نشان داد که مناسب ترین حلال برای استخراج فنیل اتیل الکل از گلاب, دی کلرومتان است. افزودن اسانس ثانویه حاصل از استخراج گلاب با دی کلرومتان به اسانس اولیه نه تنها باعث افزایش قابل ملاحظه فنیل اتیل الکل شد بلکه میزان نسبی سیترونلول و ژرانیول را نیز افزایش داد. افزودن حاصل استخراج پترولیوم اتری باعث افزایش مقدار نسبی سیترونلول در اسانس شد ولی فنیل اتیل الکل کمتری نسبت به دی کلرومتان از گلاب استخراج نمود. افزودن حاصل استخراج گلاب با دی کلرومتان به اسانس اولیه باعث افزایش میزان فنیل اتیل الکل در اسانس تا بیش از 20% شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سفیدکن، فاطمه، میرزا، مهدی، عصاره، محمدحسن، و مشکی زاده، سعیده. (1387). بهینه سازی اسانس گل محمدی (Rosa damascene Mill) با استفاده از گلاب. پژوهش و سازندگی، 21(ویژه نامه (منابع طبیعی))، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/19127/fa

    Vancouver: کپی

    سفیدکن فاطمه، میرزا مهدی، عصاره محمدحسن، مشکی زاده سعیده. بهینه سازی اسانس گل محمدی (Rosa damascene Mill) با استفاده از گلاب. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(ویژه نامه (منابع طبیعی)):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/19127/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سفیدکن، مهدی میرزا، محمدحسن عصاره، و سعیده مشکی زاده، “بهینه سازی اسانس گل محمدی (Rosa damascene Mill) با استفاده از گلاب،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. ویژه نامه (منابع طبیعی)، pp. 21–30، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button