مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی شاخص های خونی، آنزیمی و ایمنی ماهی کپور(Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف ویتامین های C و E

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 85

چکیده

 زمینه و هدف: ویتامین ها ترکیبات آلی هستند, که اهمیت حیاتی برای ماهیان داشته و کمبود آن ها باعث اختلالات شدیدی در بدن ماهی می گردد و از آن جا که ماهی ویتامین را فقط از طریق غذا جذب می نماید لذا در این تحقیق به بررسی اثر سطوح مختلف ویتامین های C و E بر فاکتورهای خونی و ایمنی ماهی کپور انجام پذیرفت. روش کار: تحقیق جاری با 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از 0, 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین C و 0, 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E به مدت 6 هفته انجام پذیرفت. در پایان بررسی خون گیری از ماهیان با استفاده از قطع ورید ساقه دمی انجام و اندازه گیری فاکتورهای خونی, آنزیمی و ایمنی در آزمایشگاه خون شناسی انجام پذیرفت. یافته ها: نتایج آنالیز خون نشان داد که از نظر آماری بین گروه های مورد بررسی از نظر میزان گلبول قرمز, هموگلوبین, هماتوکریت, لنفوسیت, مونوسیت, ائوزینوفیل, نوتروفیل, MCH و MCV اختلاف معنی دار آماری مشاهده می گردد(05/0P<). از لحاظ میزانMCHC بین گروه ها اختلاف معنی دارآماری مشاهده نمی گردد(05/0P>). با افزودن ویتامین های C و E از میزان شاخص های آنزیمی لاکتات دهیدروژناز, آلانین آمینو ترانسفراز, آسپارات آمینو ترانسفراز و آلکالین فسفاتازکاسته و میزان فعالیت لایزوزیم, کمپلمان 50(ACH50) و IGM بیشتر می گردد. نتایج بررسی نشان داد که در اکثر شاخص های مورد بررسی میزان 400 میلی گرم در کیلوگرم غذا ویتامین Cو E باعث بهبود عملکرد می گردد. نتیجه گیری: افزودن مقادیر مختلف ویتامین های Cو E باعث افزایش فاکتورهای خونی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدنژاد، مجید، شاهرخی، سهیل، و قلیچی، افشین. (1397). بررسی برخی شاخص های خونی, آنزیمی و ایمنی ماهی کپور(Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف ویتامین های C و E. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 11(4 (پیاپی 43) )، 75-85. SID. https://sid.ir/paper/191775/fa

    Vancouver: کپی

    محمدنژاد مجید، شاهرخی سهیل، قلیچی افشین. بررسی برخی شاخص های خونی, آنزیمی و ایمنی ماهی کپور(Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف ویتامین های C و E. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1397؛11(4 (پیاپی 43) ):75-85. Available from: https://sid.ir/paper/191775/fa

    IEEE: کپی

    مجید محمدنژاد، سهیل شاهرخی، و افشین قلیچی، “بررسی برخی شاخص های خونی, آنزیمی و ایمنی ماهی کپور(Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف ویتامین های C و E،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 43) ، pp. 75–85، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191775/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button