مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,289
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

947
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین پارامترهای رشد و مرگ و میر و حداکثر محصول قابل برداشت ماهی شوریده در آبهای استان بوشهر (خلیج فارس)

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 55

چکیده

 پارامترهای رشد و مرگ و میر ماهی شوریده (Otolithes ruber) با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از فراوانی های طولی در گشت های ترال در خلیج فارس و آبهای بوشهر طی سالهای 77-1376 تخمین زده شد.نمونه برداری توسط شناور تحقیقاتی لاور 2 انجام شد. عملیات دریاروی هر ماهه در 23 ایستگاه ثابت انجام گرفته است. منطقه مورد بررسی آبهای بحرکان بوده است. طول کل ماهی در این نمونه برداری اندازه گیری و جهت آنالیز اطلاعات از برنامه های LFDA و FiSAT استفاده گردید. پارامترهای رشدL∞ =38=cm و     k=0.8در سال تخمین زده شد. با تخمین مرگ و میر کل (Z) برابر با 2.7 در سال و مرگ و میر صیادی (F) برابر 1.46 در سال و ضریب بهره برداری (E) برابر با 55% محاسبه گردید. مرگ و میر طبیعی با استفاده از فرمول پائولی (11) محاسبه گردید که نتیجه به دست آمده 1.24 در سال میباشد. با مقایسه ضرایب مرگ و میر (M , F , Z) و ضرایب بهره برداری (E) صید بی رویه مشاهده می گردد (اگر M<=F یا 0.5E> باشد صید بی رویه وجود دارد.) (10). با استفاده از تخمین وزن توده زنده (108 تن) با روش مساحت جایروب شده در سال 1373 میزان حداکثر محصول قابل برداشت (MSY) بدست آمد. میزان MSY در گونه Otolithes ruber بین 154.4- 145.8 تن تخمین زده شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که صید ماهی شوریده بسیار نزدیک به حداکثر محصول قابل برداشت می باشد و افزایش تلاش صیادی توصیه نمی گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیامیمندی، نصیر، فاطمی، سیدمحمدرضا، و تقوی مطلق، سیدامین اله. (1382). تعیین پارامترهای رشد و مرگ و میر و حداکثر محصول قابل برداشت ماهی شوریده در آبهای استان بوشهر (خلیج فارس). پژوهش و سازندگی، 16(3 (پی آیند 60) در امور دام و آبزیان)، 51-55. SID. https://sid.ir/paper/19240/fa

    Vancouver: کپی

    نیامیمندی نصیر، فاطمی سیدمحمدرضا، تقوی مطلق سیدامین اله. تعیین پارامترهای رشد و مرگ و میر و حداکثر محصول قابل برداشت ماهی شوریده در آبهای استان بوشهر (خلیج فارس). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(3 (پی آیند 60) در امور دام و آبزیان):51-55. Available from: https://sid.ir/paper/19240/fa

    IEEE: کپی

    نصیر نیامیمندی، سیدمحمدرضا فاطمی، و سیدامین اله تقوی مطلق، “تعیین پارامترهای رشد و مرگ و میر و حداکثر محصول قابل برداشت ماهی شوریده در آبهای استان بوشهر (خلیج فارس)،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 3 (پی آیند 60) در امور دام و آبزیان، pp. 51–55، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19240/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا