مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,276
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دریافت ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقایسه آن با استانداردهای تعیین شده

صفحات

 صفحه شروع 513 | صفحه پایان 521

چکیده

 مقدمه: تغذیه مناسب به ویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در دختران جوان به خصوص دانشجویان بسیار حایز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین دریافت ریز مغذی ها و درشت مغذی ها و مقایسه آن با استانداردهای تعیین شده, بر روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.روش ها: این مطالعه مقطعی روی 100 نفر دختر دانشجوی 25-18 ساله در سال تحصیلی 88-1387 انجام شد. داده های تن سنجی به روش استاندارد, اندازه گیری شد و داده های غذایی با استفاده از 2 یادآمد 24 ساعت خوراک جمع آوری شد و توسطfood prossesor 2  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های مربوط به دریافت مواد مغذی با مرجع میزان توصیه شده مواد مغذی ((DRI, Dietary reference intakes 2008, مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها: 61.1 درصد افراد مورد مطالعه خوابگاهی و 12.7 درصد متاهل بودند. شیوع چاقی و اضافه وزن در افراد مورد بررسی 6.9 درصد و چاقی شکمی 46.1 درصد بود. میانگین فشار خون سیستولی 15.6±105.2 میلی متر جیوه و دیاستولی 10.4±69.2 میلی متر جیوه بود. در مجموع 3.9 درصد مبتلا به پرفشاری خون بودند. از بین مواد مغذی دریافتی, میزان دریافت B12, ریبوفلاوین, فولات, منیزیم, پتاسیم و کلسیم در مقایسه با مقادیر توصیه شده DRI ناکافی و میزان دریافت E, C, پانتوتنیک اسید, تیامین, نیاسین, فسفر و روی بیش از مقادیر توصیه شده بود و وضعیت دریافت درشت مغذی ها, انرژی دریافتی, A, پیرودوکسین, آهن و سلنیوم مطابق با مقادیر توصیه شده بود.نتیجه گیری: از بررسی نتایج مطالعه حاضر مشخص گردید که دریافت درشت مغذی ها در دانشجویان مشکل چندانی ندارد و عدم تعادل, عمدتا در گروه ریزمغذی ها است. بنابراین مصرف گروه های مهم غذایی مانند لبنیات, سبزی و میوه که منابع عمده ریز مغذی ها می باشند در این جامعه باید افزایش یابد. با توجه به اهمیت تغذیه مناسب در این رده سنی و اثرات آن بر سلامت آینده جامعه, به نظر می رسد باید توجه بیشتری به آموزش و فراهم آوردن امکانات برای عملکرد مناسب تغذیه ای دانشجویان مبذول شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزاییان، سهیلا، غیاثوند، رضا، صادقیان، فاطمه، شیخی، مهدی، سادات، سیده زهرا، و یادگارفر، قاسم. (1389). بررسی دریافت ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقایسه آن با استانداردهای تعیین شده. تحقیقات نظام سلامت، 6(3)، 513-521. SID. https://sid.ir/paper/192655/fa

    Vancouver: کپی

    میرزاییان سهیلا، غیاثوند رضا، صادقیان فاطمه، شیخی مهدی، سادات سیده زهرا، یادگارفر قاسم. بررسی دریافت ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقایسه آن با استانداردهای تعیین شده. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1389؛6(3):513-521. Available from: https://sid.ir/paper/192655/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا میرزاییان، رضا غیاثوند، فاطمه صادقیان، مهدی شیخی، سیده زهرا سادات، و قاسم یادگارفر، “بررسی دریافت ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقایسه آن با استانداردهای تعیین شده،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 6، no. 3، pp. 513–521، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192655/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button