مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,134
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کمیت و کیفیت اسانس حاصل از گلبرگ و سایر اجزای گل (نهنج، کاسبرگ، مادگی و پرچم) در دو ژنوتیپ از گل محمدی Rosa damascena

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 71

چکیده

 گل محمدی با نام علمی Rosa damascena, گیاهی درختچه ای و متعلق به تیره Rosaceae می باشد. کشور ما سابقه طولانی در کشت و پرورش این گیاه داشته به طوریکه گلابگیری برای اولین بار در ایران انجام شده است. در این تحقیق, اسانس حاصل از گلبرگ و سایر اجزای گل (کاسبرگ, مادگی, پرچم و نهنج) در دو ژنوتیپ گل محمدی از لحاظ کمیت و کیفیت بررسی شد. نتایج نشان داد که گلبرگ ها دارای بالاترین کمیت و کیفیت اسانس (درصد بالای ژرانیول و سیترونلول) و کمترین میزان ترکیبات مومی که کاهنده کیفیت اسانس می باشند, بودند. در صورتی که میزان سیترونلول و ژرانیول در سایر اجزای گل بسیار ناچیز و ترکیب های مومی به طور قابل توجهی بالا بود. بطوریکه سیترونلول و ژرانیول گلبرگ حدود 40% اسانس و همین ترکیب ها در سایر اجزای گل فقط %2.5 کل اسانس را تشکیل می داد. در حالی که سایر ترکیب ها, که در اسانس گلبرگ, به مقدار بسیار اندک موجود بوده و یا وجود نداشت, با درصد نسبتا بالا در اسانس سایر اجزای گل موجود بودند, مانند ژرانیل استون (%14.6), متیل اوژنول (%7.3), هگزاد کانول (%13.33) و هنی کوزان (%11.39). بنابراین برای مقاصد اسانس گیری مشخص گردید بهتر است گلبرگ گل از سایر اجزای گل که شامل نهنج, کاسبرگ, مادگی و پرچم می باشد جدا گردد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، کتایون، سفیدکن، فاطمه، و عصاره، محمدحسن. (1387). مقایسه کمیت و کیفیت اسانس حاصل از گلبرگ و سایر اجزای گل (نهنج, کاسبرگ, مادگی و پرچم) در دو ژنوتیپ از گل محمدی Rosa damascena . پژوهش و سازندگی، 21(2 (پی آیند 79) در منابع طبیعی)، 62-71. SID. https://sid.ir/paper/19285/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی کتایون، سفیدکن فاطمه، عصاره محمدحسن. مقایسه کمیت و کیفیت اسانس حاصل از گلبرگ و سایر اجزای گل (نهنج, کاسبرگ, مادگی و پرچم) در دو ژنوتیپ از گل محمدی Rosa damascena . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(2 (پی آیند 79) در منابع طبیعی):62-71. Available from: https://sid.ir/paper/19285/fa

    IEEE: کپی

    کتایون احمدی، فاطمه سفیدکن، و محمدحسن عصاره، “مقایسه کمیت و کیفیت اسانس حاصل از گلبرگ و سایر اجزای گل (نهنج, کاسبرگ, مادگی و پرچم) در دو ژنوتیپ از گل محمدی Rosa damascena ،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 2 (پی آیند 79) در منابع طبیعی، pp. 62–71، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button