مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر درجه حرارت و زمان پرس برانتقال حرارت در فرآیند ساخت تخته خرده چوب

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 62

چکیده

 در این بررسی به منظور دستیابی به درجه حرارت و زمان پرس مناسب جهت توسعه مقاومت مورد نیاز در لایة میانی تخته ودستیابی به روشهایی جهت به حداقل رساندن مصرف انرژی و زمان تولید این محصول با استفاده از دو درجه حرارت پرس 165 و 185 درجه سانتیگراد و سه زمان پرس 3, 4 و 5 دقیقه اقدام به ساخت تخته های آزمایشگاهی شد و با استفاده از سیم های ترموکوپل قرار داده شده در لایه های مختلف در ضخامت کیک خرده چوب و اتصال آنها به ترمومتر, اقدام به ثبت تغییرات حرارتی در طی سیکل پرس شده است. سپس نتایج حاصل از آزمایشات مکانیکی تخته های ساخته شده و نمودارهای ثبت شده انتقال حرارت در لایه های سطحی و مغزی تخته ها, مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که افزایش درجه حرارت و زمان پرس تاثیر معنی داری بر روی مقاومت خمشی (MOR) ندارد هر چند که افزیش نامحسوسی در MOR با افزایش درجه حرارت پرس از C,165 و C,185 دیده می شود. ولی افزایش درجه جرارت پرش بر روی مدول الاستیسیته (MOE) تخته ها تاثیر معنی داری از نظر آماری داشته و افزایش درجه حرارت پرس باعث کاهش MOE شده است. افزایش زمان پرس به و یژه در درجه حرارت 185 درجه سانتیگراد کاهش محسوسی را در MOE به وجود آورده است. نتایج حاصل از اندازه گیری مقاومت چسبندگی داخلی(IB) تخته ها نیز نشان می دهد که هر دو عامل درجه حرارت و زمان پرس به طور مستقل تاثیر معنی داری بر روی IB مشاهده می شود. نمودارهای انتقال حرارت نیز نشان می  دهند که در اثر افزایش درجه حرارت پرس از165 به 185 درجه سانتیگراد لایه مغزی تخته در زمان کوتاهتری به حرارت مناسب(100 درجه سانتیگراد) جهت سخت شدن چسب می رسد و افزایش زمان پرس نیز زمان مناسب و کافی جهت ایجاد اتصال بین ذرات خرده چوب توسط چسب را فراهم آورده است. نتایج این بررسی نشان می دهد که درجه حرارت پرس تأثیر عمیق تری نسبت به زمان پرس بر روی انتقال حرارت به لایه مغزی کیک دارد و استفاده از درجه حرارت پرس 185 درجه سانتیگراد برای ساخت تخته ها باعث می گردد که درجه حرارت لایه مغزی در حدود 25 ثانیه زودتر به حرارت بالای 100 درجه سانتیگراد برسد. لذا برای ساخت تخته خرده چوب با خواص مکانیکی مطلوب استفاده از درجه حرارت 185 درجه سانتیگراد و زمان پرس 3 دقیقه و یا درجه حرارت پرس پایین تر (165 درجه سانتیگراد) و زمان پرس طولانی (5 دقیقه) پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگرفرد، ابوالفضل، دوست حسینی، کاظم، جهان لتیباری، احمد، و حسین زاده، عبدالرحمان. (1382). تاثیر درجه حرارت و زمان پرس برانتقال حرارت در فرآیند ساخت تخته خرده چوب. پژوهش و سازندگی، 16(1 (پی آیند 58) در منابع طبیعی)، 56-62. SID. https://sid.ir/paper/19355/fa

    Vancouver: کپی

    کارگرفرد ابوالفضل، دوست حسینی کاظم، جهان لتیباری احمد، حسین زاده عبدالرحمان. تاثیر درجه حرارت و زمان پرس برانتقال حرارت در فرآیند ساخت تخته خرده چوب. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(1 (پی آیند 58) در منابع طبیعی):56-62. Available from: https://sid.ir/paper/19355/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل کارگرفرد، کاظم دوست حسینی، احمد جهان لتیباری، و عبدالرحمان حسین زاده، “تاثیر درجه حرارت و زمان پرس برانتقال حرارت در فرآیند ساخت تخته خرده چوب،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 1 (پی آیند 58) در منابع طبیعی، pp. 56–62، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button