مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر افزودن موننسین و متافیکس به جیره بر تولید و ترکیب شیر، فراسنجه های شکمبه و متابولیت های سرم خون در گاوهای شیرده ی هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 245 | صفحه پایان 260

چکیده

 به منظور بررسی و ارزیابی تأثیر افزودن موننسین و متافیکس (ترکیبی از اسیدهای دی کربوکسیلیک آلی مالات و فومارات) به جیره بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های تخمیر شکمبه و غلظت متابولیت های خون از چهار رأس گاو شیرده ی هلشتاین چند شکم زا با میانگین وزنی 12± 657 کیلوگرم و روزهای شیردهی 41± 133 روز استفاده شد. گاوها به طور تصادفی به جیره های آزمایشی شامل: 1) جیرة پایه به عنوان شاهد (بدون افزودنی), 2) جیره ی حاوی 24 میلی گرم موننسین در هر کیلوگرم ماده ی خشک, 3) جیره ی حاوی 5 گرم متافیکس در هر کیلوگرم ماده ی خشک و 4) جیره ی حاوی 24 میلی گرم در کیلوگرم موننسین و 5 گرم در کیلوگرم ماده ی خشک متافیکس اختصاص داده شدند. افزودن موننسین با و یا بدون متافیکس به طور معنی داری ماده ی خشک مصرفی را کاهش و تولید و بازده ی شیر را افزایش داد (05/0>P). افزودن موننسین به تنهایی به جیره ها باعث گرایش به افزایش غلظت پروپیونات و کاهش معنی دار غلظت استات, بوتیرات و نسبت استات به پروپیونات در شکمبه شد (05/0>P). افزودن موننسین به جیره ی گاوهای شیرده در اواسط دوره ی شیردهی باعث افزایش معنی دار غلظت تری گلیسریدهای سرم در مقایسه با گاوهای گروه شاهد و گروه دریافت کننده ی متافیکس شد (05/0>P). افزودن متافیکس به تنهایی به جیره باعث افزایش معنی دار پروتئین کل در سرم خون شد (05/0>P). غلظت انسولین سرم درنتیجه افزودن موننسین و متافیکس به تنهایی در مقایسه با دیگر تیمارها کاهش یافت (05/0>P). افزودن همزمان موننسین و متافیکس ولی غلظت تری گلیسیریدها و پروتئین کل در خون گاوهای شیرده را افزایش داد (05/0>P).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرفر، آرش، ستاری کرکزلو، یونس، کیانی، علی، خسروی نیا، حشمت اله، و خالداری، مجید. (1395). تأثیر افزودن موننسین و متافیکس به جیره بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های شکمبه و متابولیت های سرم خون در گاوهای شیرده ی هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 47(2 )، 245-260. SID. https://sid.ir/paper/193554/fa

    Vancouver: کپی

    آذرفر آرش، ستاری کرکزلو یونس، کیانی علی، خسروی نیا حشمت اله، خالداری مجید. تأثیر افزودن موننسین و متافیکس به جیره بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های شکمبه و متابولیت های سرم خون در گاوهای شیرده ی هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(2 ):245-260. Available from: https://sid.ir/paper/193554/fa

    IEEE: کپی

    آرش آذرفر، یونس ستاری کرکزلو، علی کیانی، حشمت اله خسروی نیا، و مجید خالداری، “تأثیر افزودن موننسین و متافیکس به جیره بر تولید و ترکیب شیر, فراسنجه های شکمبه و متابولیت های سرم خون در گاوهای شیرده ی هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 2 ، pp. 245–260، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button