Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,456
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

854
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 جهت تعیین ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه های گوشتی از تعداد 168 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجارتی راس (308) استفاده شد. این آزمایش با 6 تیمار و یک گروه شاهد, در 4 تکرار و 6 مشاهده (جوجه) در هر تکرار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (3×2) شامل سه سطح هسته خرما (10, 20 و 30 درصد) و دو سطح مولتی آنزیم ده گانه (0 و 0.5 گرم در کیلوگرم), حاوی فیتاز, بتاگلوکاناز, آلفاآمیلاز, سلولاز, همی سلولاز, پکتیناز, آمیلوگلیکوزیداز, زایلاناز, پروتئاز و پنتوزاناز اجرا گردید. جوجه ها در سنین 10, 28 و 42 روزگی وزن ‎کشی شده و مقدار دان مصرفی هر قفس اندازه ‎گیری شد. در پایان آزمایش از هر قفس دو قطعه جوجه از طریق ورید بال خون ‎گیری و مجموع کلسترول, تری گلسرید, مجموع آنتی اکسیدان مالون دی آلدئید و پروتئین کربونیل اندازه گیری شد. پس از خون گیری جهت تخلیه دستگاه گوارش, به مدت 24 ساعت جوجه ها از خوراک محروم و مجددا توزین, کشتار و قسمت های مختلف لاشه و دستگاه گوارش توزین شد. نتایج آزمایش نشان داد که اثر سطوح مختلف هسته خرما در خوراک, اثر افزودن آنزیم به خوراک و اثر متقابل این دو عامل بر وزن بدن جوجه ها در سنین 10, 28 و 42 روزگی معنی ‎دار نبود (P>0.05). ضریب تبدیل غذایی در سن 42 روزگی در جوجه هایی که خوراک حاوی 10 درصد خرما دریافت کرده بودند بهتر از سایر گروه ها بود (P<0.05). با افزایش سطح هسته خرما در خوراک میزان کلسترول و تری گلیسرید خون از لحاظ عددی کاهش یافت, اما این کاهش از لحاظ آماری معنی دار نبود. اثر سطوح مختلف هسته خرما بر میزان مالون دی آلدئید موجود در خون جوجه ها معنی دار بود (P<0.05). در مقایسه گروه شاهد با سایر گروه ها مجموع آنتی اکسیدان های موجود در خون جوجه هایی که هسته خرما دریافت نموده بودند بخصوص در سطح 10 درصد, نسبت به گروه شاهد بیشتر بود, لذا به نظر می رسد ترکیبات خاصی در هسته خرما واجد فعالیت آنتی اکسیدانی می باشند. بطور کلی نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که مصرف هسته خرما در جیره جوجه های گوشتی تا سطح 10 درصد موجب بهبود عملکرد آنها می شود. همچنین نتایج حاکی از اثر مثبت مولتی ‎آنزیم در جیره های حاوی هسته خرما است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاغری، مجتبی، قاسمی، محمدمهدی، شیوازاد، محمود، و شیخ احمدی، اردشیر. (1388). بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه ‌های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(4)، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/193579/fa

    Vancouver: کپی

    زاغری مجتبی، قاسمی محمدمهدی، شیوازاد محمود، شیخ احمدی اردشیر. بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه ‌های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(4):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/193579/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی زاغری، محمدمهدی قاسمی، محمود شیوازاد، و اردشیر شیخ احمدی، “بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه ‌های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 4، pp. 21–30، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193579/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا