مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,107
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن منداب روی عملکرد و خصوصیات لاشه گوساله های نر هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 بیست و چهار راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه217±57  کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 جیره آزمایشی, جیره شاهد بدون روغن منداب و جیره های حاوی %2 و %4 روغن منداب (بر اساس ماده خشک جیره) و 8 واحد آزمایشی (تکرار) در هر جیره به مدت 120 روز تغذیه گردیدند. میزان مصرف ماده خشک به صورت روزانه و افزایش وزن گوساله ها به صورت ماهانه اندازه گیری گردید و پس از 4 ماه تغذیه انفرادی گوساله ها کشتار شده و صفات مرتبط با لاشه آنها اندازه گیری شد. وزن نهایی و میانگین افزایش وزن روزانه گوساله های تغذیه شده با جیره های مختلف تفاوت معنی داری نداشتند. ولی روغن منداب سبب کاهش معنی دار خوراک مصرفی و بهبود ضریب تبدیل غذایی گوساله ها گردید (P<0.05). به جز ضخامت چربی روی دنده 12 که در نتیجه استفاده از روغن به طور معنی داری افزایش یافت, استفاده از روغن منداب اثر معنی داری روی بازده لاشه, درصد چربی داخلی و سطح مقطع عضله راسته گوساله ها نداشت. روغن منداب سبب افزایش معنی دار درصد چربی خام و کاهش معنی دار درصد پروتئین خام و رطوبت گوشت بدون استخوان دنده های 10, 11 و 12 گردید, ولی بر میزان خاکستر آن اثر معنی داری نداشت. روغن منداب به طور معنی داری سبب افزایش درصد C18:0 و C18:1 و کاهش معنی دار C14:0 و C16:1 در گوشت بدون استخوان دنده های 10, 11 و 12 گردید, ولی اثر معنی داری روی درصد اسیدهای چرب C14:0, C17:0, C17:1, C18:2 و C18:3 نداشت. نتایج بررسی های اقتصادی بیانگر آن بود که استفاده از روغن منداب در سطح 4 درصد در ماده خشک جیره گوساله های نر پرواری قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افتخاری، مهدی، رضایزدی، کامران، نیک خواه، علی، و نجاتی جوارمی، اردشیر. (1388). اثر روغن منداب روی عملکرد و خصوصیات لاشه گوساله‌ های نر هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(2)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/193624/fa

    Vancouver: کپی

    افتخاری مهدی، رضایزدی کامران، نیک خواه علی، نجاتی جوارمی اردشیر. اثر روغن منداب روی عملکرد و خصوصیات لاشه گوساله‌ های نر هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(2):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/193624/fa

    IEEE: کپی

    مهدی افتخاری، کامران رضایزدی، علی نیک خواه، و اردشیر نجاتی جوارمی، “اثر روغن منداب روی عملکرد و خصوصیات لاشه گوساله‌ های نر هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 2، pp. 1–6، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193624/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button