مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

917
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس و پودر کرفس بختیاری یا کلوس (Kelussia odoratissma Mozaff) برخواص حسی و ماندگاری ماست

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه و هدف: اسانس ها, یکی از مهم ترین ترکیبات ثانویه موجود در گیاهان و حتی برخی جانوران می باشند که به دلیل خواص عطر یخشی, طعم دهندگی و جلوگیری از فساد در صنایع غذایی از اهمیت زیادی برخوردارند. علاوه بر آن خواص درمانی برخی از اسانس ها نظیر تقویت معده, کاهش نفخ, ضد درد, آنتی اکسیدان, افزایش سطح ایمنی بدن, تمدد اعصاب و غیره به اثبات رسیده است. در همین راستا با توجه به مصرف بومی اندام هوایی (برگ و ساقه) گیاه انحصاری کرفس بختیاری یا کلوس در فرآوردهای لبنی به خصوص ماست و دوغ, ما را بر آن داشت تا تحقیق حاضر را با هدف بررسی اثرات اسانس گیاه مذکور را بر خواص حسی و ماندگاری ماست به مرحله اجرا برسانیم.روش تحقیق: اسانس کرفس بختیاری یا کلوس استخراج شده با ماست تولید شده به روش صنعتی در کارخانه در غلظت های مختلف 20, 40 و 60 قسمت در میلیون و پودر گیاهی کرفس بعد از مرحله استارترزنی و قبل از بسته بندی اضافه شد و ماست تولید شده در مدت 30 روز و در فاصله های زمانی مشخص مورد ارزیابی فیزیکی, شیمیایی, میکروبی و حسی قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد که اسانس کرفس کوهی بر روی خواص فیزیکی و شیمیایی ماست تاثیر گذار بوده و باعث کنترل افزایش اسیدیته ماست می شود, ولی ظرفیت نگهداری آب را کاهش می دهد. هم چنین خواص حسی را افزایش داده و بیشترین تاثیر را بر طعم و عطر دارد و باعث افزایش ماندگاری ماست می شود.توصیه کاربردی/ صنعتی: بهترین غلظت اسانس برای تولید ماست کرفس کوهی با کیفیت حسی و ماندگاری مناسب در شرایط تولید صنعتی میزان 40 قسمت در میلیون پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شاکریان، امیر، سهرابی، محمدجواد، و قاسمی پیربلوطی، عبداله. (1391). اثر اسانس و پودر کرفس بختیاری یا کلوس (Kelussia odoratissma Mozaff) برخواص حسی و ماندگاری ماست. داروهای گیاهی، 3(1)، 41-48. SID. https://sid.ir/paper/193732/fa

Vancouver: کپی

شاکریان امیر، سهرابی محمدجواد، قاسمی پیربلوطی عبداله. اثر اسانس و پودر کرفس بختیاری یا کلوس (Kelussia odoratissma Mozaff) برخواص حسی و ماندگاری ماست. داروهای گیاهی[Internet]. 1391؛3(1):41-48. Available from: https://sid.ir/paper/193732/fa

IEEE: کپی

امیر شاکریان، محمدجواد سهرابی، و عبداله قاسمی پیربلوطی، “اثر اسانس و پودر کرفس بختیاری یا کلوس (Kelussia odoratissma Mozaff) برخواص حسی و ماندگاری ماست،” داروهای گیاهی، vol. 3، no. 1، pp. 41–48، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193732/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button