مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,071
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اسیدهای چرب غیر اشباع در دانه ریحان (.Ocimum bαsilicum L)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه و هدف: دانه های ریحان ( .Ocimum bαsilicum L.منبعی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع بوده و مقدار زیادی موسیلاژ نیز تولید می کنند. این مطالعه به منظور مقایسه میزان و نوع اسیدهای چرب غیراشباع موجود در ریحان متعلق به ده جمعیت مختلف به مرحله اجرا درآمد.روش تحقیق: بذرهای جمع آوری شده از این گیاه در شرایط گل خانه در سه تکرار کشت شدند و در نهایت روغن بذرهای جمع آوری شده و بذرهای به دست آمده از گیاهان کشت شده به طور جداگانه استخراج و تبدیل به متیل استر گردیدند, سپس ترکیب های اسید چرب روغن بذرها توسط کروماتوگرافی گازی تعیین شدند.نتایج و بحث: نتایج نشان داد که بالاترین میزان روغن کل در بین تمام جمعیت های محلی و آزمایشگاهی در جمعیت آزمایشگاهی اردبیل (28.98 درصد وزنی) و کمترین میزان آن (17.25 درصد وزنی) در جمعیت محلی آذربایجان غربی 2 مشاهده گردید. هم چنین بالاترین میزان اسید پالمتیک ( 34.81مول درصد) در جمعیت آزمایشگاهی کرمانشاه و کمترین میزان آن (2.05 مول درصد) در جمعیت آزمایشگاهی کرمان مشاهده شد. از طرفی بالاترین مقدار اسید استئاریک (7.56 مول درصد) در جمعیت آزمایشگاهی اهواز و کمترین آن (1.42 مول درصد) در جمعیت وحشی اردبیل مشاهده شد و بالاترین میزان اسید اولئیک ( 22.81مول درصد) در جمعیت آزمایشگاهی قم و کمترین آن (11.10 مول درصد) در جمعیت محلی آذربایجان غربی 2 مشاهده گردید. بالاترین میزان اسید لینولئیک (25.60 مول در صد) در جمعیت آزمایشگاهی آذربایجان غربی 1 و کمترین آن (15.55 مول درصد) در جمعیت آزمایشگاهی کرمانشاه مشاهده شد. بالاترین میزان اسید لینولنیک (53.89 مول درصد) در جمعیت محلی آذربایجان غربی 1 و کمترین آن 28.08 مول درصد در جمعیت آزمایشگاهی کرمانشاه مشاهده شد. به طورکلی چنین به نظر می رسد که بذر جمعیت های مختلف ریحان دارای مقدار زیادی از اسیدهای چرب غیر اشباع و مقدار کمی از اسید های چرب اشباع هستند.توصیه کاربردی/ صنعتی: بذر جمعیت های محلی ریحان متعلق به نواحی شمالی تر ایران با آب و هوای معتدل دارای مقادیر بیشتری اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیر مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد که این اسیدهای چرب دارای کاربرد های دارویی, صنعتی, بهداشتی و آرایشی فراوانی هستند. بنابراین انتخاب جمعیت های محلی شمال کشور با هدف تولید اسید چرب غیراشباع توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشی خانیکی، غلامرضا. (1389). بررسی اسیدهای چرب غیر اشباع در دانه ریحان (.Ocimum bαsilicum L). داروهای گیاهی، 1(1)، 41-45. SID. https://sid.ir/paper/193823/fa

    Vancouver: کپی

    بخشی خانیکی غلامرضا. بررسی اسیدهای چرب غیر اشباع در دانه ریحان (.Ocimum bαsilicum L). داروهای گیاهی[Internet]. 1389؛1(1):41-45. Available from: https://sid.ir/paper/193823/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا بخشی خانیکی، “بررسی اسیدهای چرب غیر اشباع در دانه ریحان (.Ocimum bαsilicum L)،” داروهای گیاهی، vol. 1، no. 1، pp. 41–45، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button