مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,086
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل بیولوژیک عوامل کپک سبز و آبی پرتقال توسط اپی فیت های میکروبی میوه مرکبات در شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 377 | صفحه پایان 391

چکیده

 پوسیدگی کپک سبز و آبی مهمترین بیماری های پس از برداشت میوه مرکبات است که به ترتیب توسط قارچ های Penicillium digitatum & Pencillium italicum ایجاد و س الیانه منجر به از بین رفتن 30% محصولات مرکبات می شوند. در روش های متداول برای کنترل این پوسیدگی از قارچ کش های مصنوعی نظیر ایمازالیل, تیابندازول و بنومیل استفاده می شود. با توجه به مضرات استفاده از سموم برای سلامتی انسان و محیط و به دلیل افزایش مقاومت قارچها نسبت به قارچ کش ها, کنترل بیولوژیک به عنوان جانشین مناسبی جهت کنترل این بیماری در نظر گرفته شده است. برای بررسی کنترل بیولوژیک این کپک ها, میکروارگانیسم های اپیفیت از سطح میوه های مرکبات باغات شمال ایران جمع آوری و جداسازی شد. ارزیابی اولیه برای پتانسیل بیوکنترلی از طریق این میکروارگانیسمهای اپیفیت در شرایط آزمایشگاهی و بر اساس مشاهده نتیجه تست هاله ممانعت از رشد صورت گرفت. 65 ایزوله باکتریایی و مخمری به همراه 30 ایزوله کپکی از خود پتانسیل کنترلی این کپک ها را نشان دادند. مرحله بعد روی هر میوه در 4 نقطه با فواصل مساوی چاهک هایی با عمق 2 میلی متر حفر گردید و به هر چاهک سوسپانسیون ایزوله های باکتریایی و مخمری باغلظت 108×1سلول در میلی لیتر, 24 ساعت قبل از سوسپانسیون عامل بیماری زا با غلظت 104× 1 اسپور در هر میلی لیتر اضافه وپلیتها در دمای 15 درجه سلسیوس به مدت یک هفته نگهداری شدند. نتایج تست ها بر اساس ظهور و شدت علائم پوسیدگی در تیمارهای میکروبی بررسی شدند. نتایج بر اساس ظهور و شدت علائم پوسیدگی در تیمارهای میکروبی با ایزوله های بیوکنترل مقایسه گردید. تست های بیوشیمیایی برای شناسایی ایزوله های بیوکنترل 3 ایزوله های باکتریPseudomonas syringae , دو ایزوله از مخمری از Pantoea agglomerans و یک ایزوله مخمر Candida famata را نشان دادند. مکانیسم مهاری بیوکنترل ها نشان دهنده مدارکی در تولید رشد ترکیبات و متابولیت های خارج سلولی از باکتری Pseudomonas syringae و متابولیت خارج سلولی Candida famata که اثرات ضد قارچی بر روی P. digitatum & P. italicum.داشتند را بازگو کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرالهی عمران، آیت، بیگی فیروز جائی، فرید، و سنگی، مائده. (1390). کنترل بیولوژیک عوامل کپک سبز و آبی پرتقال توسط اپی فیت های میکروبی میوه مرکبات در شمال ایران. گیاه پزشکی، 3(4 (پیاپی 12))، 377-391. SID. https://sid.ir/paper/194061/fa

    Vancouver: کپی

    نصرالهی عمران آیت، بیگی فیروز جائی فرید، سنگی مائده. کنترل بیولوژیک عوامل کپک سبز و آبی پرتقال توسط اپی فیت های میکروبی میوه مرکبات در شمال ایران. گیاه پزشکی[Internet]. 1390؛3(4 (پیاپی 12)):377-391. Available from: https://sid.ir/paper/194061/fa

    IEEE: کپی

    آیت نصرالهی عمران، فرید بیگی فیروز جائی، و مائده سنگی، “کنترل بیولوژیک عوامل کپک سبز و آبی پرتقال توسط اپی فیت های میکروبی میوه مرکبات در شمال ایران،” گیاه پزشکی، vol. 3، no. 4 (پیاپی 12)، pp. 377–391، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/194061/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button