مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کربوهیدرات، جیبرلیک اسید، ایندول بوتیریک اسید، فلوروگلوسینول، نحوه قرارگیری ریزنمونه در محیط و حجم ظروف کشت در بهینه سازی تکثیر درون شیشه ای پایه M.9 سیب

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 در این پژوهش, به منظور بهینه سازی پرآوری درون شیشه ای شاخساره های پایه M.9 سیب, فاکتورهای کربوهیدرات (ساکارز و سوربیتول), اسیدجیبرلیک (GA3), ایندول بوتیریک اسید (IBA), فلوروگلوسینول (PG), نحوه قرارگیری ریزنمونه در محیط کشت (عمودی, افقی و وارونه) و همچنین حجم ظروف کشت مورد بررسی قرار گرفت. محیط کشت پایه مورد استفاده MS حاوی 1.5 mg.l-1BA و 1 mg.l-1Kin بود و جهت آزمایشات از شاخساره های یک سانتیمتری درون شیشه ای استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که سوربیتول کربوهیدرات مناسب تری برای پرآوری در مقایسه با ساکارز می باشد. GA3 و PG تاثیری روی تعداد شاخساره نداشتند اما در افزایش طولشان موثر بودند. کاربرد IBA تاثیری روی پرآوری نداشت. نحوه قرارگیری ریزنمونه در محیط کشت تاثیر معنی داری بر پرآوری داشت و با قراردادن شاخساره ها به صورت عمودی, پرآوری بهتری نسبت به وضعیت قرارگیری وارونه بدست آمد. افزایش حجم ظرف از 25 میلی لیتر به 125 میلی لیتری, تاثیری بر پرآوری شاخساره های M.9 نداشت. با توجه به نتایج بدست آمده می توان پیشنهاد کرد که برای بهبود پرآوری M.9 از محیط کشت پایه MS) دارای 1.5 mg.l-1BA و 1mg.l-1Kin و 8 mg.l-1 آگار) حاوی 30g.L-1 سوربیتول, 0.1mg.l-1 GA3, mg.l- 162PG1 استفاده و همچنین شاخساره ها را بصورت عمودی در محیط کشت قرار داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میری، سیدمهدی، واعظ لیواری، بهزاد، خلیقی، احمد، و قائم مقامی، سیدعلی. (1382). تاثیر کربوهیدرات, جیبرلیک اسید, ایندول بوتیریک اسید, فلوروگلوسینول, نحوه قرارگیری ریزنمونه در محیط و حجم ظروف کشت در بهینه سازی تکثیر درون شیشه ای پایه M.9 سیب . پژوهش و سازندگی، 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی)، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/19468/fa

    Vancouver: کپی

    میری سیدمهدی، واعظ لیواری بهزاد، خلیقی احمد، قائم مقامی سیدعلی. تاثیر کربوهیدرات, جیبرلیک اسید, ایندول بوتیریک اسید, فلوروگلوسینول, نحوه قرارگیری ریزنمونه در محیط و حجم ظروف کشت در بهینه سازی تکثیر درون شیشه ای پایه M.9 سیب . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/19468/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی میری، بهزاد واعظ لیواری، احمد خلیقی، و سیدعلی قائم مقامی، “تاثیر کربوهیدرات, جیبرلیک اسید, ایندول بوتیریک اسید, فلوروگلوسینول, نحوه قرارگیری ریزنمونه در محیط و حجم ظروف کشت در بهینه سازی تکثیر درون شیشه ای پایه M.9 سیب ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی، pp. 31–37، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19468/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button