مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,309
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

892
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسید اسکوربیک بر تکوین مریستم راس ساقه و تشکیل گل در Faba vulgaries

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 53

چکیده

 اسید آسکوربیک (ویتامین C), یک ویتامین محلول در آب می باشد که اعمال و نقش های متفاوتی را در گیاه به عهده دارد و ممکن است در تمام اندامک های سلول گیاهی یافت شود. اسید آسکوربیک اسید در تقسیم سلولی و سنتز دیواره ی سلول دخالت می کند و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که حتی در مقادیر کم می تواند از تخریب مولکولهای ضروری توسط رادیکالهای آزاد و انواع اکسیژن غیر فعال که به صورت یک فرآورده جانبی مکانیسم تنفسی و فتوسنتزی سلول تولید می شوند, جلوگیری کند. گیاه باقلا Faba vulgaries)) به تیره باقلاییان تعلق دارد. باقلا یکی از مهمترین محصولات زمستانی برای مصرف انسانها در خاورمیانه است. واریته های دانه درشت آن به صورت سبز و خشک, تازه یا کنسرو شده و نیز ذخیره خوراک دام مصرف می شود. باقلا ارزش غذایی زیادی دارد و به عنوان جانشین گوشت یا چربی شیر مورد توجه می باشد. ازاین رو تلاش برای افزایش مقدار محصول و بهبود کیفیت آن ضروری و مفید است. گیاهان باقلا که با ویتامین C تیمار شدند بنا به غلظت ویتامین تغییراتی را در میزان تقسیم سلولی, در ساختار مریستم رویشی و زایشی و در تعداد گلهای هر بوته نشان دادند که سرانجام به افزایش مقدار محصول منجر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ناظم بکایی، زهرا، مجد، احمد، و فهیمی، حمید. (1382). تاثیر اسید اسکوربیک بر تکوین مریستم راس ساقه و تشکیل گل در Faba vulgaries . پژوهش و سازندگی، 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی)، 49-53. SID. https://sid.ir/paper/19473/fa

    Vancouver: کپی

    ناظم بکایی زهرا، مجد احمد، فهیمی حمید. تاثیر اسید اسکوربیک بر تکوین مریستم راس ساقه و تشکیل گل در Faba vulgaries . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):49-53. Available from: https://sid.ir/paper/19473/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ناظم بکایی، احمد مجد، و حمید فهیمی، “تاثیر اسید اسکوربیک بر تکوین مریستم راس ساقه و تشکیل گل در Faba vulgaries ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی، pp. 49–53، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19473/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا