مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پیامدهای مصرف آب در چرخه حیات تولید شیر بر محیط زیست

صفحات

 صفحه شروع 997 | صفحه پایان 1015

چکیده

 آب یکی از نیازهای اصلی صنعت فرآورده های شیری می باشد و ارزیابی چرخه حیات (LCA) یکی از ابزارها برای ارزیابی محیط زیستی محصولات و فرآیندهاست. فرایند ارزیابی «گهواره تا دروازه» با جداسازی سیستم تولید محصول به سه مرحله زراعت, دامداری و فرآوری شیر انجام شد. داده ها از منابع مختلف مانند پرسشنامه, مقالات چاپ شده, پایگاه داده های ملی و بین المللی و پایگاه داده کارخانه فرآوری شیر جمع آوری شدند. در طول مطالعه, روش پیشنهادی ISO و «دستورالعمل فدراسیون بین المللی شیر در ارزیابی چرخه حیات» مورد استفاده قرار گرفتند. در این مطالعه واحد کارکردی (FU) برای بیان نتایج یک لیتر شیر پاستوریزه (2.5 درصد چربی) بسته بندی شده در کیسه های پلاستیکی می باشد. در نهایت برای کمی کردن و ارزیابی پیامدهای مصرف آب آبی, پارامترهای یک مدل بین المللی اثرات آب اصلاح شد و برای این مورد استفاده گردید. نتایج نشان داد که برای تولید یک FU, حدود 370 لیتر آب لازم است که عمدتا در تولید علوفه و آبیاری مصرف می شود. مرحله زراعت به تنهایی حدود 97 درصد از کل آب مصرفی را شامل می شود و در طول زنجیره تولید شیرپاستوریزه, حدود 40 و 28 درصد از کل برداشت آب ناشی از آبیاری یونجه و جو مصرفی توسط دامها می باشد. در تولید یک FU, برآورد مدل برای تاثیر بر سلامت انسان با واحد «سالهای ار کار افتادگی» یا DALY, مقدار 6-10´ 0.35 بدست آمد و مقدار تاثیر بر کیفیت بوم سازگان 0.32 m2 ´ yr حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشی، علی، اسماعیلی ساری، عباس، دانشی، محمد، و بامن، هنریکه. (1395). ارزیابی پیامدهای مصرف آب در چرخه حیات تولید شیر بر محیط زیست. محیط زیست طبیعی (منابع طبیعی ایران)، 69(4)، 997-1015. SID. https://sid.ir/paper/195041/fa

    Vancouver: کپی

    دانشی علی، اسماعیلی ساری عباس، دانشی محمد، بامن هنریکه. ارزیابی پیامدهای مصرف آب در چرخه حیات تولید شیر بر محیط زیست. محیط زیست طبیعی (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1395؛69(4):997-1015. Available from: https://sid.ir/paper/195041/fa

    IEEE: کپی

    علی دانشی، عباس اسماعیلی ساری، محمد دانشی، و هنریکه بامن، “ارزیابی پیامدهای مصرف آب در چرخه حیات تولید شیر بر محیط زیست،” محیط زیست طبیعی (منابع طبیعی ایران)، vol. 69، no. 4، pp. 997–1015، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/195041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button