مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,629
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر عصاره سویا بر افزایش رشد باکتری های پربیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست پربیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 28

چکیده

 جهت تعیین تاثیر مقادیر مختلف عصاره سویا (0, 2, 4 و 6 درصد) بر افزایش رشد باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست پروبیوتیکی در مرحله اول 0.33 گرم از باکتری لیوفیلزه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس را به یک لیتر شیر کم چرب فرادما افزوده و به عنوان شاهد در نظر گرفته شد, در سه ظرف باقیمانده علاوه بر باکتری و شیر, مقدار 2, 4 و 6 درصد عصاره سویا نیز استفاده گردید. سپس چهار ظرف در دمای 38 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری و بعد از رسیدن اسیدیته محصول به 40 درجه دورنیک به یخچال با دمای 2 درجه سانتی گراد انتقال داده شدند. در مرحله دوم برای تولید شیر بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مشابه مرحله اول اما از کشت بیفیدوباکتریوم بیفیدوم استفاده شد. در مرحله سوم برای تولید ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس از 15 گرم شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس مرحله اول, 15 گرم ماست کم چرب و مقادیر مختلف عصاره سویا به یک لیتر شیر کم چرب فرادما افزوده و گرمخانه گذاری گردید. پس از رسیدن اسیدیته نمونه ها به 90 درجه دورنیک به یخچال انتقال داده شدند. در مرحله چهارم برای تولید ماست حاوی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم روش مشابه مرحله سوم انجام گرفت وبه عنوان مایه پربیوتیک, 15 گرم از شیر حاوی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مرحله سوم استفاده شد. اسیدیته محصول در روزهای 1, 5, 10 و 19 مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره سویا بر سرعت رشد باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم تاثیر مثبت داشت و اسیدیته محصولات (شیر و ماست) با افزایش غلظت سویا افزایش یافت. سرعت پیشرفت اسیدیته در ماست لاکتوباسیلوس سریع تر ولی مدت زمان ماندگاری آن کوتاه تر بود. ماست لاکتوباسیلوس ترش تر و حاوی آب بیشتری نسبت به ماست بیفیدوس بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرحمتی زاده، محمدحسین، رفعت جو، رضا، فرخی، علیرضا، کارمند، محمد، و رضازاده، سارا. (1388). مطالعه تاثیر عصاره سویا بر افزایش رشد باکتری های پربیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست پربیوتیک. پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)، 1(1)، 23-28. SID. https://sid.ir/paper/195538/fa

    Vancouver: کپی

    مرحمتی زاده محمدحسین، رفعت جو رضا، فرخی علیرضا، کارمند محمد، رضازاده سارا. مطالعه تاثیر عصاره سویا بر افزایش رشد باکتری های پربیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست پربیوتیک. پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)[Internet]. 1388؛1(1):23-28. Available from: https://sid.ir/paper/195538/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین مرحمتی زاده، رضا رفعت جو، علیرضا فرخی، محمد کارمند، و سارا رضازاده، “مطالعه تاثیر عصاره سویا بر افزایش رشد باکتری های پربیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماست پربیوتیک،” پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)، vol. 1، no. 1، pp. 23–28، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/195538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا