مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دور آبیاری بر عملکرد، کارآیی مصرف آب و برخی از خصوصیات کیفی ارقام گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

 به منظور بررسی اثر دور آبیاری بر عملکرد, کارآیی مصرف آب و خصوصیات کیفی گندم نان, آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 86-1385 در مزرعه پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یـزد انجام گرفت. فاکتور اصـلی آزمایش را تیمارهای آبیاری با دور 8 روز, 10 روز, 12 روز و 14 روز تشکیل دادند و چهار رقم گندم نان شامل بک کراس روشن, سیستان,WS-9  و پیشتاز به عنوان فاکتور فرعی آزمایش در نظر گرفته شدند. نتایج آزمایش نشان داد که تأثیر تیمارهای مختلف آبیاری و رقم بر عملکرد دانه, کارآیی مصرف آب, درصد پروتئین دانه و درصد گلوتن مرطوب دانه در سطح آماری 1 درصد معنی دار شد. همچنین اثرات متقابل تیمار آبیاری و رقم نیز در مورد عملکرد دانه, کارآیی مصرف آب و درصد گلوتن مرطوب دانه در سطح آماری 1 درصد معنی دار بود ولی در ارتبـاط با درصد پروتئین دانه معنی دار نشـد. تیمار آبیاری با دور 8 روز (با میانگین 3258 کیلوگرم در هکتار و 0.65 کیلوگرم بر متر مکعب) به همراه رقم سیستان (با میانگین 2749 کیلوگرم در هکتار و 0.61 کیلوگرم بر متر مکعب) بالاترین میانگین عملکرد دانه و کارآیی مصرف آب را به خود اختصاص دادند و تیمار آبیاری با دور 14 روز (با میانگین 17.28 درصد پروتئین و 50.64 درصد گلوتن مرطوب) به همراه لاین WS-9 (با میانگین 16.67 درصد پروتئین و 53.08 درصد گلوتن مرطوب) از بیشترین میانگین کیفیت نانوایی برخوردار بودند. بر اساس مقایسه میانگین اثرات متقابل تیمارها, رقم سیستان در تیمار آبیاری با دور 8 روز دارای بیشترین عملکرد دانه (3875 کیلوگرم در هکتار) و کارآیی مصرف آب (0.77 کیلوگرم بر متر مکعب) بود. از لحاظ کیفی نیز بالاترین درصد پروتئین دانه به لاین WS-9 در تیمار آبیاری با دور 14 روز (17.79 درصد) و بیشترین درصد گلوتن مرطوب دانه به رقم سیستان در تیمار آبیاری با دور 14 روز (55.42 درصد) تعلق یافت. بر اساس نتایج این آزمایش, دور آبیاری 8 روز به عنوان مناسب ترین دور آبیاری برای حصول حداکثر عملکرد اقتصادی و دور آبیاری 14 روز به عنوان بهترین دور آبیاری برای حصول حداکثر عملکرد کیفی دانه برای منطقه تعیین شدند و بسته به دور آبیاریهای مختلف و هدف از تولید, ارقام متفاوتی به عنوان رقم پیشنهادی معرفی گردیدند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صنوبر، علی، دهقانی، فرهاد، و طباطبایی، سیدعلی. (1389). اثر دور آبیاری بر عملکرد, کارآیی مصرف آب و برخی از خصوصیات کیفی ارقام گندم نان. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 24(1 (ب))، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/196657/fa

Vancouver: کپی

صنوبر علی، دهقانی فرهاد، طباطبایی سیدعلی. اثر دور آبیاری بر عملکرد, کارآیی مصرف آب و برخی از خصوصیات کیفی ارقام گندم نان. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1389؛24(1 (ب)):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/196657/fa

IEEE: کپی

علی صنوبر، فرهاد دهقانی، و سیدعلی طباطبایی، “اثر دور آبیاری بر عملکرد, کارآیی مصرف آب و برخی از خصوصیات کیفی ارقام گندم نان،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 24، no. 1 (ب)، pp. 31–40، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196657/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button