Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,298
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری در مراحل رشد و توسعه میوه بر میزان عناصر و عملکرد بادام

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 159

چکیده

 به منظور بررسی اثر کم آبیاری در مراحل مختلف رشد و توسعه میوه بر میزان عناصر و عملکرد بادام «رقم مامایی», پژوهشی به صورت کرت های یک بار خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال های 1382-1380 در بادامستان شرکت خیریه امامیه شوراب از توابع بخش سامان, استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. در این آزمایش, عوامل اصلی شامل: مرحله اول یا رشد میوه, مرحله دوم یا رشد مغز و مرحله سوم یا قبل از برداشت, بود و عوامل فرعی: T1, آبیاری کامل بر اساس نیاز آبی گیاه, T2 (80 درصد), T3 (40 درصد) نیاز آبی گیاه و T4 (بدون آبیاری) انجام شد. صفات مورد مطالعه شامل اندازه میوه, وزن تر و خشک میوه, وزن تر و خشک مغز, درصد ریزش میوه, درصد مغز و عناصر معدنی در میوه و برگ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تنش آبی و کم آبیاری در مرحله اول, باعث کاهش معنی دار اندازه میوه و وزنتر و خشک میوه شد. در مرحله دوم, وزنتر میوه و وزنتر و خشک مغز کاهش یافت, در مرحله دوم, بر میزان ازت در برگ و میزان بر (B) در میوه معنی دار بود. در مرحله سوم تفاوت معنی داری در پارامترهای اندازه گیری شده مشاهده نشد. نتایج نشان داد که کم آبیاری 80 درصد, 40 درصد و قطع آبیاری در مراحل اول و دوم رشد میوه باعث کاهش معنی دار عملکرد به ترتیب 17.5 درصد, 30 درصد و 46 درصد را داشت ولی در مرحله سوم افت عملکرد معنی دار نشد. بعلاوه این که بین مراحل رشد از نظر میزان ازت, پتاسیم, کلسیم و بر موجود در برگ وعناصر ازت, فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, آهن, منگنز, روی, مس و بر موجود در میوه اختلاف معنی داری وجود داشت اما تاثیر آبیاری بر میزان این عناصر معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی محمدی، رحیم، موسوی، سیداصغر، تاتاری، مریم، و فتاحی، احمدرضا. (1391). اثر کم آبیاری در مراحل رشد و توسعه میوه بر میزان عناصر و عملکرد بادام. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 26(2 (ب))، 143-159. SID. https://sid.ir/paper/196691/fa

    Vancouver: کپی

    علی محمدی رحیم، موسوی سیداصغر، تاتاری مریم، فتاحی احمدرضا. اثر کم آبیاری در مراحل رشد و توسعه میوه بر میزان عناصر و عملکرد بادام. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1391؛26(2 (ب)):143-159. Available from: https://sid.ir/paper/196691/fa

    IEEE: کپی

    رحیم علی محمدی، سیداصغر موسوی، مریم تاتاری، و احمدرضا فتاحی، “اثر کم آبیاری در مراحل رشد و توسعه میوه بر میزان عناصر و عملکرد بادام،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 26، no. 2 (ب)، pp. 143–159، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا