مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,755
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,252
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی پس ماند ه های میوه و سبزیجات د ر تغذیه نشخوارکنند گان

صفحات

 صفحه شروع 168 | صفحه پایان 173

چکیده

 جهت تعیین ارزش غذایی پس ماند ه های میوه و سبزیجات میاد ین تره بار د ر تغذیه نشخوارکنند گان , د ر ماه های بهمن , اسفند , فرورد ین و ارد یبهشت هر هفته یکبار به صورت تصاد فی از پس ماند ه های مید ان تره بار کرج نمونه برد اری و تجزیه شیمیایی نمونه ها طبق روش های استاند ارد آزمایشگاهی (7) AOAC انجام شد . میانگین ماد ه خشک , خاکستر خام , پروتئین خام , الیاف خام , چربی خام , عصاره عاری از ازت, د یواره سلولی , د یواره سلولی بد ون همی سلولز, لیگنین , کلسیم و فسفر (د رصد د ر ماد ه خشک ), مس , روی , سرب (میلی گرم د ر کیلوگرم) و انرژی خام (کالری بر گرم ) به ترتیب عبارت بود از: 35.0, 109.4, 41.7, 0.57, 3.61, 7.51, 33.45, 38.39, 45.38, 1.075, 11.51, 14.16, 27.65, 10.91 و 3261.7. تفاوت معنی د اری بین ماه های مختلف از نظر الیاف خام , عصاره عاری از ازت , روی و سرب وجود د اشت (p<0.05) ولی سایر ترکیبات شیمیایی و انرژی خام د ر ماه های مختلف زمستان و بهار تفاوت معنی د اری با هم ند اشتند . قابلیت هضم ماد ه خشک , ماد ه آلی , پروتئین خام , الیاف خام , چربی خام , عصاره عاری از ازت و انرژی خام بر حسب ماد ه خشک د ر پس ماند ه های هوا خشک فصل بهار (ارد یبهشت ماه) به روش مستقیم د ر 4 راس گوسفند نر بالغ اخته شد ه نژاد زل اند ازه گیری شد که میانگین آن ها به ترتیب: 81.02, 42.77, 62.16, 64.38, 74.54, 59.43 و 73.78 د رصد و همچنین کل مواد مغذی قابل هضم 52.8 (TDN) د رصد و انرژی قابل هضم 2.401 (DE) مگا کالری د ر کیلوگرم بود . بر اساس نتایج بد ست آمد ه پس ماند ه میوه و سبزیجات د ر شرایط جمع آوری, خشک کرد ن و نگهد اری مناسب جهت جلوگیری از آلود گی و کپک زد گی, می تواند به عنوان یک علوفه مناسب د ر تغذیه د ام های پرواری و نشخوارکنند گان غیر شیرد ه استفاد ه شود .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تیمورنژاد، ناصر، زاهدی فر، مجتبی، نیک خواه، علی، و فضایلی، حسن. (1386). تعیین‌ ارزش‌ غذایی پس‌ ماند‌ه‌ های‌ میوه و سبزیجات د‌ر تغذیه نشخوارکنند‌گان. پژوهش و سازندگی، 20(3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان)، 168-173. SID. https://sid.ir/paper/19675/fa

    Vancouver: کپی

    تیمورنژاد ناصر، زاهدی فر مجتبی، نیک خواه علی، فضایلی حسن. تعیین‌ ارزش‌ غذایی پس‌ ماند‌ه‌ های‌ میوه و سبزیجات د‌ر تغذیه نشخوارکنند‌گان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان):168-173. Available from: https://sid.ir/paper/19675/fa

    IEEE: کپی

    ناصر تیمورنژاد، مجتبی زاهدی فر، علی نیک خواه، و حسن فضایلی، “تعیین‌ ارزش‌ غذایی پس‌ ماند‌ه‌ های‌ میوه و سبزیجات د‌ر تغذیه نشخوارکنند‌گان،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان، pp. 168–173، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا