Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,057
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی واکنش گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) به تنش های همزمان شوری آب و کمبود نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 104

کلیدواژه

مدل لیبیگ– اسپرینگل (LS)Q2
مدل میچرلیخ– بال (MB)Q2

چکیده

 شوری یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر رشد و عملکرد بسیاری از گیاهان به شمار می آید. تحمل گیاهان به شوری با میزان نیتروژن دریافتی متغیر است. دراین راستا پژوهشی با هدف مدل سازی پاسخ گیاه گوجه فرنگی به تنش های توأمان شوری و نیتروژن. به صورت گلدانی انجام شد. شش سطح شوری شامل 1,2, 4, 6, 8 و 10 دسی زیمنس بر متر و سه سطح کود نیتروژن شامل صفر, 50 و 100 درصد نیاز کودی در سه تکرار اعمال شد. حداکثر عملکرد ماده خشک (25.8 گرم) در تیمار با شوری یک دسی زیمنس بر متر و کود مصرفی 100 درصد و حداقل عملکرد ماده خشک (5.8 گرم) در تیمار با شوری 10 دسی زیمنس بر متر و کود مصرفی صفر درصد به دست آمد. مدل های تعدیل یافته لیبیگ-اسپرینگل (LS)و میچرلیخ-بال(MB) برای مدل سازی پاسخ گیاه به عناصر غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه آماره های ارزیابی مدل ها نشان داد که برای مدل سازی گیاه گوجه فرنگی در شرایط توأمان تنش شوری و کمبود نیتروژن, مدل تعدیل یافته MB (d=0.95) در مقایسه با مدل تعدیل یافته LS (d=0.88) برازش بهتری با داده های اندازه گیری شده داشت. بنابراین, استفاده از مدل تعدیل یافته (MB) برای برآورد عملکرد نسبی گوجه فرنگی توصیه می گردد. همچنین نتایج اثرات توأمان تنش های شوری و نیتروژن نشان می دهد که در یک سطح شوری با افزایش مقدار کود نیتروژن عملکرد ماده خشک گیاه افزایش یافته و با زیاد شدن شوری در یک سطح نیتروژن, عملکرد ماده خشک کاهش یافته است. آستانه کاهش عملکرد درشرایط شوری ثابت نبوده و بستگی به مقدار نیتروژن موجود در خاک دارد. در تیمار بدون مصرف نیتروژن, افزایش شوری تاثیر چندانی بر کاهش عملکرد نسبی نداشت. این امر نشان دهنده تاثیرگذار بودن عامل کمبود نیتروژن نسبت به شوری می باشد. بنابراین با مدیریت کود نیتروژن می توان, آستانه تحمل گیاه گوجه فرنگی به شوری را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اردلانی، حسین، بابازاده، حسین، و ابراهیمی، حسین. (1396). مدل سازی واکنش گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) به تنش های همزمان شوری آب و کمبود نیتروژن. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 31(1 (ب))، 87-104. SID. https://sid.ir/paper/196799/fa

    Vancouver: کپی

    اردلانی حسین، بابازاده حسین، ابراهیمی حسین. مدل سازی واکنش گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) به تنش های همزمان شوری آب و کمبود نیتروژن. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1396؛31(1 (ب)):87-104. Available from: https://sid.ir/paper/196799/fa

    IEEE: کپی

    حسین اردلانی، حسین بابازاده، و حسین ابراهیمی، “مدل سازی واکنش گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) به تنش های همزمان شوری آب و کمبود نیتروژن،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 31، no. 1 (ب)، pp. 87–104، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196799/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا