Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,384
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آبیاری سطحی و زیرزمینی با آب شور بر عملکرد، اجزا عملکرد و کارآیی مصرف آب گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 55

چکیده

 به علت محدودیت منابع آب مناسب در مناطق خشک و نیمه خشک, آب شور و لب شور منبع بسیار مهمی برای آبیاری در این مناطق می باشد. آب شور در آبیاری سطحی فقط برای گیاهانی که به شوری مقاوم می باشند, استفاده می شود و یا بصورت تناوبی با آب غیرشور بکار برده می شود. به همین منظور در این آزمایش روش آبیاری زیرزمینی و سطحی برای تولید گوجه فرنگی که یکی از محصولات مهم می باشد, بررسی شد. برای انجام این پژوهش, آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اعمال گردید. تیمارها شامل سه سطح شوری آب آبیاری (آب معمولی, شاهد) 0.7=S1, S2=2 و 4=S3 دسی زیمنس بر متر به همراه دو روش آبیاری شامل آبیاری سطحی (M1) و آبیاری زیرزمینی (M2) با عمق سطح ایستابی (80 سانتی متر) در یک خاک لوم رسی اعمال شدند. نتایج نشان داد که شوری در سطح %1 و اثر متقابل روش آبیاری و شوری بر عملکرد گوجه فرنگی در سطح %5 اثر معنی داری داشت, در حالیکه روش آبیاری بر عملکرد گوجه فرنگی اثر معنی داری نداشت. حداکثر عملکرد (50.6 تن در هکتار) مربوط به تیمار M1S1 و حداقل آن (37.4 تن در هکتار) مربوط به تیمار M1S3 بود. در سطح شوری S3, عملکرد گوجه فرنگی در آبیاری زیرزمینی نسبت به آبیاری سطحی 17.1 درصد بیشتر بود. روش آبیاری در سطح 5 درصد بر متوسط وزن میوه و تعداد آن اثر معنی داری داشت. همچنین شوری بر قطر میوه, ارتفاع گیاه و وزن تر گیاه در سطح 1 درصد و بر تعداد میوه در سطح 5 درصد اثر معنی داری داشت. بیشترین کارایی مصرف آب آبیاری (9.4 کیلوگرم بر مترمکعب) مربوط به تیمار آبیاری زیرزمینی با شوری آب آبیاری 0.7 دسی زیمنس بر متر (M2S1) و کمترین مقدار آن (4.9 کیلوگرم بر مترمکعب) مربوط به تیمار آبیاری سطحی با شوری آب آبیاری 4 دسی زیمنس بر متر (M1S3) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مسعود، لیاقت، عبدالمجید، پارسی نژاد، مسعود، و حسن اقلی، علیرضا. (1390). بررسی اثر آبیاری سطحی و زیرزمینی با آب شور بر عملکرد, اجزا عملکرد و کارآیی مصرف آب گوجه فرنگی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 25(1 (ب))، 47-55. SID. https://sid.ir/paper/196845/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مسعود، لیاقت عبدالمجید، پارسی نژاد مسعود، حسن اقلی علیرضا. بررسی اثر آبیاری سطحی و زیرزمینی با آب شور بر عملکرد, اجزا عملکرد و کارآیی مصرف آب گوجه فرنگی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1390؛25(1 (ب)):47-55. Available from: https://sid.ir/paper/196845/fa

    IEEE: کپی

    مسعود محمدی، عبدالمجید لیاقت، مسعود پارسی نژاد، و علیرضا حسن اقلی، “بررسی اثر آبیاری سطحی و زیرزمینی با آب شور بر عملکرد, اجزا عملکرد و کارآیی مصرف آب گوجه فرنگی،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 25، no. 1 (ب)، pp. 47–55، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا